Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csinálnál ha gyalogosként...

Mit csinálnál ha gyalogosként átkelve a bicikliúton egy autó előtt elhaladva az direkt nekihajtana a vádlidnak?

Figyelt kérdés

Nem hiszem hogy nem vett észre, mert mivel akkor csinálta amikor a kocsi közepénél jártam. Azt elhiszem hogy nem akart átengedni, mert amikor már az úttesten voltam tette neki az 1-est és indulni akart, csak én nem álltam meg. Akkor lefékezett és a többit már mondtam. Amikor visszanyertem az egyensúlyom menet közben hátranéztem széttárt karokkal. Ő meg kb ilyen "mi a aszt képzelsz magadról" stílusban szugerált.

Nem szokásom ilyen szarságokon rágódni, de érdekel hogy más ember akár gyalogos akár autós mit gondol erről. Nekem is van jogosítványom. Nekem alap hogy elengedem a gyalogost és biciklist.

[link]

2017. febr. 17. 17:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
57%
Elbeszélgetnék vele, ha flegmázna hívnám a rendőröket.
2017. febr. 17. 17:45
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Szabad kerékpár úton gyalog átkelni az úttesten? Csak azért kérdezem, mert ahol van gyalogos átkelő és kerékpár út is ott mindkettőt szoktam látni felfestve.

Ha ez gyalogos átkelőn történik akkor rajtad múlik, szopathatod azzal, hogy előveszel egy kamerát, és nem állsz ki az útjából ameddig zöld van a zebrán. Ha nincs lámpa beszopta.

Egyébként autósok nem szoktak szándékosan ilyenekkel játszani, mert nem kell sok egy csont töréshez a jogsi drága az eltiltás meg szívás.

2017. febr. 17. 17:52
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, honnan jött az autós, de könnyen lehet, hogy neki volt elsőbbsége. A kerékpárút nem gyalogátkelő. Nyilván ez esetben sem szabad neki hajtani a gyalogosnak.
2017. febr. 17. 17:53
 4/19 A kérdező kommentje:
balról kifelé jött.
2017. febr. 17. 17:57
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor neki volt elsőbbsége. Bunkó voltál, hogy eléléptél pont, mikor indulni készült, ő pedig még bunkóbb volt.
2017. febr. 17. 18:00
 6/19 A kérdező kommentje:
A tábla szerint neki elsőbbséget kell adnia. Külön zebra nincs. Mint ahogyan látszik a képen. A gyalogosok is ott közlekednek ezesetben mint a biciklosek. Persze javítsatok ki ha rosszul tudom(megeshet). Mindenkinek megy a zöld.
2017. febr. 17. 18:00
 7/19 A kérdező kommentje:
A szabálytalan karika az autó. Remélem egyre gondolunk és így állítottad hogy neki van elsőbbsége.
2017. febr. 17. 18:03
 8/19 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

A tábla szerint neki elsőbbséget kell adnia. Külön zebra nincs."

Bizony elsőbbséget kell adnia a kerékpárosok és a védett úton haladó járművek részére, de a gyalogosok részére csak akkor, ha a védett útról (Kálvária) fordul be!

Szóval, mint fentebb megjegyezték mindketten jó nagy tahók voltatok!

2017. febr. 17. 18:14
 9/19 anonim ***** válasza:
Igen. A táblája a kerékpárúton közlekedő járművekre, és a Kálvária úton haladó járművekre vonatkozik. Illetve ha te a Kálvária úton akartál volna átkelni, akkor neked is elsőbbséget kellett volna adnia, mert kanyarodik. Mivel van járda, neked ott lett volna a helyed, nem a kerékpárúton. Nem volt elsőbbséged. Hasonló a helyzet, amikor biciklisek mennek a gyalogátkelőn. Nincs elsőbbségük, mert semmi keresnivalójuk ott.
2017. febr. 17. 18:14
 10/19 A kérdező kommentje:
Megértettem. Volt értelme ennek a kérdésnek úgy látom. Köszönöm. Tehát ha a kálvária uton megyek át gyalog akkor elsőbbséget kell adnia mivel ő kanyarodik igaz? viszont ha szemből érkezne a kálvária utrol akkor csak a kalvatia uton biciklivel atkeloket kell elengednia a gyalogosokat nem.
2017. febr. 17. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!