Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi ez a sok sötét ember a...

Mi ez a sok sötét ember a kocsikhoz?

Figyelt kérdés

Most költöztem tél elején, mellettem lévő szomszéd mániája, hogy járatja reggel a benzines kocsiját vagy 15 percig és addig ablakot se tudok nyitni szellőztetni, mert az összes benzinszag bejön, mivel alig melegszik fel és végig adja az elektronika a dúsabb keveréket. Szerencsére legalább nem kattog csöndben van, de meg kell várnom amíg elmegy...

Három odébb lévő szomszédnak valami baja van a kocsinak, dadog meg fuldoklik neki, ő azzal kezdi reggel, hogy beindítja és rögtön lepadlózza tiltásig jó 10 másodpercre, majd ha utána sincs alapjárat megint. Addigra lesz és utána indul el.

Bele se merek gondolni mi lesz ha a kocsim kiöregszik, hogy veszek majd használtan mikor ilyenekkel lehet tele az apró....

2017. febr. 13. 09:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Ennél sokkal rosszabbak autókkal van tele :)
2017. febr. 13. 09:33
 2/10 A kérdező kommentje:

Hát az is igaz. :D

A szétrozsdásodott, lelakott autót kívülről is látni, de az ilyen használatot szépen eltakarja minden. Csak akkor ütközik ki, mikor már a végét járja miatta, ha előtte fél évvel venném meg mikor még működik kipróbálásilag, szépen bele is csúsznék, ezt nehéz kiszűrni.

2017. febr. 13. 09:35
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Minden fűtött garázzsal nem rendelkező embernek "mániája", ha már a kényelem miatt vett autót, hogy meleg, párátlan ablakú autóba üljön be. Fázni és hideg ülésben ülni a BKK járművein is lehet.

Az is nagyon hihető, hogy pont akkor akarsz és pont annyi ideig szellőztetni, amikor ő a kocsiját melegíti. Egy szellőztetés maximum kettő perc, biztos lenne kettő perc előtte vagy utána...

Engem inkább az bosszant, hogy vannak olyan emberek, akiknek az a mániája, hogy azzal foglalkoznak, mit miért csinál a szomszéd, és hogy lehetne ezt úgy kiforgatni, hogy az ő vélt érdekeiket sértse.

Miután jogi úto nem vehetnek elégtételt (szép is lenne...), internetes fórumokon kezdik fröcskölni a hülyeségüket.

2017. febr. 13. 09:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Sokkal jobban sajnálom az autót még ha a szomszédé is, mint az hogy bejön a benzinszag, azt csak megemlítettem.
2017. febr. 13. 10:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem mindenkit érdekel az autók lelki világa, közlekedni tartja az autót, nem családtagként. Röviden, tömören: Ez van...
2017. febr. 13. 10:18
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
#3+1
2017. febr. 13. 10:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Itt ebben a topikban nagyon szívünkön viseljük az autók sorsát. De ez nem minden emberrel van így, nem is kell minden ember értsen az autókhoz. Az autó bírni fogja a 15 perces járatást is (sőt, előnye is van a hirtelen elinduláshoz képest). Nem kell minden ember dédelgesse meg szeretgesse az autót.
2017. febr. 13. 11:27
 8/10 Wadmalac ***** válasza:
83%

Csillaggarázsos lévén reggeli csattogó mínuszokban egy cigi erejéig járatni szoktam a vasat. Ez kb. 4-5 perc. Ez elég ahhoz, hogy az ablakról a jeget már ne légkalapáccsal kelljen leverni, belül ne párásodjon vissza, hátsó ablak minimum csíkosan átlátható legyen belülről is.

A kocsi nem hangos egyáltalán, mégis van egy öreglány a tömbben, aki ilyenkor feltűnően kiglasszál az erkélyre csúnyán nézni.

Aztán a házban panaszkodik, hogy nem tud az autómtól aludni.

Nos, indítástól számítva 10-15 másodpercen belül az erkélyen kukorékol, ennyi idő alatt nem lehet dunyha alól riadva kabátba ugorni és az erkélyen toporogni.

Sokan azt állítják, nem tudnak attól aludni, hogy kintről zajt hallanak.

Nem.

Attól hallják, hogy nem tudnak aludni.

Volt már kamionos szomszédom, reggel mindennap 4-kor röffentette a vasat és járatta vagy 15-20 percet, hogy bemelegedjen meg gondolom, hogy felfújja a légféket.

Nem örültem neki, én egy órával később keltem csak, de sosem reklamáltam, mert hogy a szent xarba indult volna máshogy?

Én sem merném áruval megrakva messzebb hagyni a háztól.

Tisztelet a kivételnek, de általában azok panaszkodnak a legjobban a szomszédokra, akiknek nincs más dolguk és az unalom nagy úr.

Persze az autók sajnálata is érthető, de aki sofőr, az még nem műszaki guru, sőt, többség technikai analfabéta.

Ha valamit rosszul csinál, először a nagy szerelési költségnél a szerelőnek fogja elhinni, másnak nem.

2017. febr. 13. 13:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#3 vagyok, csak rövid távon városban használom az autómat, és a korábbiakat is így használtam, a fent vázolt melegítési módot alkalmazva.

Szerelési költségben ez mégsem jelentkezett. 12 tél, 1000 téli indítás és 150 000 km után köszöni, jól van, nem csipegeti a 0W30 olajat sem...

2017. febr. 13. 19:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Télen én is szoktam járatni kicsit indulás előtt az autót. Jobb meleg kocsiba beülni, mint hidegbe, plusz a párát is lefújja.
2017. febr. 14. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!