Miért vagy mitől van ennyi hülye ember? Egyáltalán mitől van az hogy valaki annyira sötét hogy csoda hogy még nem halt éhen?
Ilyen sztorikat én is tudnék mesélni. A közszférában dolgozom és néha olyan érzésem van, hogy ide fújja össze a szél a hulladékot.
Egy csavart nem képesek behúzni maguktól...
Azt olvastam és időseknél tapasztaltam is, hogy ha egy embert egyszerre több komoly gond foglalkoztat, akkor viselkedik ilyen bután. Mert minden gondolata foglalt, a súlyos problémái kötik le és terelik el a figyelmét és több infóval átmenetileg nem tud megbirkózni. Még egyszerű hétköznapi feladattal sem.
Ahhoz lehetne hasonlítani, mint ha valakit mondjuk kergetne egy medve a városban, plusz még bele is lépne közben egy szögbe. Majd átgázol a virágokon és felugrik egy drága autó tetejére. Persze ebben az esetben látható tetteinek oka, hisz kergette egy állat. De ha csak fejben foglalkoztatják súlyos gondok, akkor azt a külső szemlélő nem látja, csak azt látjuk hogy minden ok nélkül bután viselkedik.
Erről a régi szomszédunk jutott eszembe, javában benne voltak a 60-as éveikben, amikor felfedeztük, hogy nem tudják, hogyan lesz a gyerek. Mármint a néni mondta, hogy napok óta rosszul van, csak nem terhes? erre anyukám csodálkozva kérdezte, hogy miért te még menstruálsz? A néni: nem, dehogy, a méhemet is kivették 20 éve...
Aztán a bácsi is mondott hasonlókat, meg egyszer hallottam, hogy ki ne menj a napra, mert elkapod az uv-sugárzást.
És ők is leélték az életüket ilyen bután, egyszerűen nem is volt igényük arra, hogy több tudást gyűjtsenek be a világról. Ha ennyi elég volt, akkor minek több?- ez a filozófiájuk.
Amúgy az épületekben én is eltévedek, ez előfordul akár betegségek, egyéb állapotok velejárójaként (pl. én autista vagyok és ha egyszer láttam egy térképet, bármikor "előhívom" és tájékozódok róla de egy nagyobb épületben rendszeresen keverem az ajtókat és a folyosókat, főleg ha mind ugyanúgy néz ki.) Amiket te írtál, inkább az értő olvasás és a beszédértés teljes hiánya (elolvassák a szerződést, meghallgatják az utasítást de nem értik). Nincs gyakorlatuk benne, sosem kell olvasniuk, írniuk vagy egy többszörösen összetett mondatot értelmezniük. És amikor mégis kell, nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!