Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi kopoghat a hátsó keréknél?...

Mi kopoghat a hátsó keréknél? (plusz melegedő felni)

Figyelt kérdés

Vidékről jöttünk haza. Amikor beértünk a városba, akkor kezdtük el tapasztalni, hogy eléggé ijesztő kopogást lehet hallani hátulról, olyankor amikor belemegyek egy kátyúba vagy rámegyek egy csatornafedélre.

Én úgy hallottam, hogy bal oldalról jön a hang, de barátnőm hátraült és eléggé magabiztosan állítja, hgy jobb oldalról halja. Ez azért furcsa, mert akkor van kopogás ha a bal kerékkel megyek bele valamibe. Ha a jobbal, akkor nem.

Megálltunk több helyen is nézelődni, hátha látunk valamit, meg próbálgattam, de semmi egyéb.

Plusz extra, hogy amikor hazaszenvedtük magunkat, akkor szintén párom állította, hogy égett szagot érez a hátsó jobb keréknél. Végül én is éreztem, illetve kiderült, hogy a felni fel is volt melegedve. Csak az, a többi nem.

Szerencsére szabin leszek, így majd holnap leszedem a kereket és megnézem látok e valamit a fék körül, illetve próbálom elérni az ismerős szerelőt.

Szerintetek mi lehet a gond?

Sokmindent mondanak, pl szilent (hátúl, vagy van akiné elől és hátra vezette a hangot).

Féktárcsa, fék munkahenger, stb.

Azt mondta a szerelő is majdnem egy éve, hogy az lengőkaron lévő szilent szar lesz idővel, és majd amikor kopog, akkor kell cserélni. Nem tudom, hogy ez lenne az, de akkor elől kéne hallani valamit.

Mit gondoltok?

2017. febr. 12. 23:25
1 2
 11/15 Beviz Elek ***** válasza:

Durva lenne ha megemelkedne ettől a jobb :D

2017. febr. 13. 15:22
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem kell neked gondolkodni a szerelő helyett. El kell vinni és megcsináltatni.
2017. febr. 13. 15:23
 13/15 A kérdező kommentje:
reggel 9re van az időpontom, viszem.
2017. febr. 13. 16:43
 14/15 A kérdező kommentje:
Eppsegben kiertem. Majd megirom mi volt a gond.
2017. febr. 14. 09:49
 15/15 A kérdező kommentje:

El volt kopva nagyon a fékbetét, a tárcsa is szar állapotban volt. Kicserélte a hátsó két tárcsát meg fékbetétet, illetve kitisztította és megjáratta a munkahengereket.

Az egyik kormányösszekötő lógott vagy mi, azt meg kellett húznia. A fenet tudja mikor hogy lazulhatott ki (meg azt se tudom, hogy hol, ehhez nem értek)

Illetve valahol valami rész a keréknél (kerékdob v sárvédő, a fene tudja már), meg volt hajolva és bele-bele akadhatott valamibe mozgás közben, azt is helyretette.

A fék most rendben van (hisz zsír új), illetve a recsegés ropogás kopogás is megszűnt.

30e-ért csinálta (2 betét, 2 tárcsa + munkadíj). Egyáltalán nem volt drága, és rendes volt nagyon. Persze biztos szerepe volt az árban annak is, hogy ismerős ismerőse vagyok.

A lényeg, hogy egyelőre úgy néz ki, hogy jól végződött minden.

2017. febr. 14. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!