Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Trabant felújításba érdemes...

Somyka kérdése:

Trabant felújításba érdemes belekezdeni? Tippeket adnátok?

Figyelt kérdés
Papámnak van egy 601-S Kombi (1983-as) Trabantja, kb. 7-8 éve volt utoljára beindítva.Én megkaptam az autót, nagyon szeretem a Trabantokat, egyik kedvenc kocsim és a családban mindenkinek ez volt.Ez lenne az első autóm, nyáron újítanánk fel.Tudom hogy 8 körül zabál, hogy nincs nagy ereje stb. 150 ezrem lenne a felújításra. Mondanátok tanácsokat, vagy valamití? :D

2017. febr. 9. 20:53
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Van pár dolog, amit nem mondtam még el: A Trabi garázsban van, apámmal csinálnánk rajta mindent(festést is), ő már nem egy trabit újított fel teljesen patikára.Továbbá ilyen swifteket ne is mondjatok mert hányingerem lesz. Nem vinnén lakatoshoz, meg szerelőhöz itthon csinálnánk mindent
2017. febr. 11. 08:45
 12/28 A kérdező kommentje:
Tehát így elég olcsón jönne ki. Tisztában vagyok hogy új gumik, akksi stb., de már találtam egy oldalt,ahol minden van nem is drága. Számolgattam is úgyhogy elég jól jönne ki.A kocsi mivel garázsban van tartva meg a papám annyira nem cseszte szét, nincsenek nagy rohadásfoltok. Na meg én Baján élek,szóval nem egy nagy város és szerintem itt simán elpöföghetnék ide-oda.
2017. febr. 11. 08:52
 13/28 anonim ***** válasza:

Ja hogy neked egy kultusz kell. Írhattad volna, hogy nem csóróautót keresel és ez volt kéznél, hanem konkrétan csak ez kell.

Innentől egyszerű, annyira kell helyrepofozni, hogy a műszakin átmenjen, mivel 8 éve ott áll gyanítom nincs rajta. Azon felül ami marad pénz, azt pedig rákölteni pluszban a szépségére, komfortosságára.

Gumik biztosan kelleni fognak, a kipufogó hajlamos elrohadni ami az ordenáré hang miatt és a fűtés miatt nagyon rossz (kipufogó hőjével fűt és lyukasan benyomhatja az utastérbe). Akku, ékszíj, légszűrő, gyertya tuti kell. De ennyivel ki is merül szerintem az összeg.

2017. febr. 11. 12:32
 14/28 veterán vas ***** válasza:

Nem kételkedem Papád autószerelői képességeiben.

Az egy jó dolog, ha ez az összeg megmarad.

Azt már kicsit nehezebb elhinni, hogy egy 7 éve mozdulatlanul álló '83-as Trabin, semmit nem kell lakatolni, vagy festeni, de fogjuk rá, hogy ez sem kerül pénzbe. ;)

Ezek ellenére a többi várható költség -a "maradék"- még így is az említett 150ezernek a többszöröse lesz. :(

2017. febr. 11. 14:18
 15/28 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor először azt csináljuk meg hogy menjen, motorikusan jó legyen. Utána majd meglátom hogy a többivel mi lesz.
2017. febr. 11. 16:58
 16/28 anonim ***** válasza:
60%

1.-Beszélsz össze vissza,ha apuka keni vágja a trabantokat miért itt kérsz tanácsokat?

2.-A fészerben ott áll a valamikor szebb napokat látott rom trabantod,te pedig anyázod a Swifteket?

3.-Szerintem apuka hamarosan el akarja pucolni onnan,jogsid mégcsak kilátásban sincsen,és rohadtul unatkozol.

2017. febr. 11. 20:32
 17/28 A kérdező kommentje:
Édes Istenem mekkora nyomorult vagy.
2017. febr. 12. 00:20
 18/28 A kérdező kommentje:
Eddig normális emberek írtak most meg ez a csöves írkál, mintha bárkit is érdekelne hogy szerinte mi van
2017. febr. 12. 00:23
 19/28 anonim ***** válasza:
60%

Kicsit unalmas már hogy mindig az ilyen kis mesemondó senkik leprázzák a swifteket,orbitális nagy tapasztalattal a hátuk mögött.

Biciklizzél tovább kisgyerek!

2017. febr. 12. 10:09
 20/28 veterán vas ***** válasza:

"..először motorikusan, hogy menjen....aztán a többit meglátjuk.."

Ezt próbáljuk veled megértetni, hogy azt a "többi"-t is meg kell javítani/ki kell cserélni ahhoz, hogy el tudj gurulni a legközelebbi vegyesboltig!

Hidd el, egy öreg autó felújítása, kicsit összetettebb munka, mint egy használt nyúlketrec rendbetétele.

Hiába a jó szándék az akarat, a Trabihoz kevés pár méter drótháló és egy marék szög..... ;)

2017. febr. 12. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!