SDI mindenáron? Vw polo? Takarékos, (szívódízel)
megbízható autót szeretnék 300, max 400 ezer forintért
napi kb 80 km ingázáshoz.
Figyelt kérdés
Az autószerelőm a vw sdi dízelét ajánlja, golfokban bevált, takarékos motor, de elég ritka. Viszont polokban valamivel elterjedtebb, mégis megoszlanak róla a vélemények a népítélet kommentekben. Sok dízel 3-as golfot árulnak viszonylag olcsón (azt hiszem örvénykamrás dízelek), amik nem sdi motorral szereltek. Azok vajon problémás motorok? Takarékosak?
Ha csak ennyit tudsz autóra költeni, szerintem ne dízelt vegyél. Egy régi Swiftet ajánlok.
2017. febr. 9. 09:52
2/14 anonim válasza:
Az SDI-től nem kell félni. A golf problémásabb az elektronikái miatt mint a polo (nem motorral összefüggő elektronikára gondolok), a kül- és beltér anyaghasználata pedig egyforma minőségű. SDI-t találsz fabia-ban és octavia-ban is. Ez utóbbiakat jobban ajánlanám, csak sajnos drágábbak.
Elsősorban azért, mert tovább szerelték őket ezzel a motorral és újabbak. Másrészt a skoda nem török összeszerelés és ezáltal minőségibb mint a vw. Elnézést, nem akartam megsérteni az oly öntudatos vw társadalmat! Ez egyéni vélemény. Érdemes utánaolvasnod ezeknek. Egy a lényeg! Az SDI-ben nincs kettős tömegű és nincs turbó. Rázódik mint egy traktor, a hangja is olyan és a sinamikája is. De olcsó és megbízható igás lesz. :) Nyugodtan vedd meg. Ami még hátultő, hogy a környezetvédelmi besorolása igen alacsony.
2017. febr. 9. 09:55
3/14 anonim válasza:
Egyébként jól mondja az 1. válaszoló! Ha kis fenntartású autót akarsz, akkor egy régi swift nagyon jó választás lehet. Ne azon az 1-2 literen spórolj! Inkább a kúton állj mint a szerelőnél. :) Való igaz, hogy a vw-k műszaki fenntartása magasabb. Továbbá az sem ritka, hogy ezekbe az autókba 4-500e km van valósan. Ott már bizony mindennapos lesz a futómű komponenseinek cseréje is. Így könnyen bukhatod többszörösét annak, amit megspórolsz az üzemanyagon.
2017. febr. 9. 09:59
4/14 anonim válasza:
Jó dolog az sdi,csak az ilyen motorral szerelt autokban már benne van a föld-hold tavolsag alsohangon kétszer,meg már régen eljart felettük az idő minden féle téren....
Egyebkent meg ha ennyire szivodizel kell,meg ennyire sporolni akarsz az uzemanyagon ,akkor en a helyedben a vw helyett aa peugeot 106/citroen saxo 1.5D-t vennem!Attol igenytelenebb es kevesebbet fogyaszto dizel nincs!
2017. febr. 9. 10:20
5/14 anonim válasza:
Jó a válasz! :) De ott is fel kell készülni a nagy futásteljesítményből adódó problémákra.
2017. febr. 9. 10:41
6/14 anonim válasza:
A nejem lassan 3 éve 2X ilyen távra jár.Egy K11 Micra 1,5D a szenvedő alany.A dieselségből adódó ráköltés eddig kimerült 2db izzítógyertyában.Nagypapás stílusban 4l alatt el lehet járni vele,de téli sok várossal sem megy 5,5l fölé.Olajat-szűrőket 10e-ként cserélek.
2017. febr. 9. 11:15
7/14 kovijani válasza:
Jártunk horgászni egy szezont egy Golf 3 SDI-vel. Azért csak horgászni, mert szerintem nem közútra való. Állóháború volt vele minden előzés+ a zajkomfort,szerintem a rádiót felejtsd el.A menetdinamikája kb. a faros Skodákéval egyenértékű.Minden más pozítivum igaz,de nagyon nem kéne.
2017. febr. 9. 12:21
8/14 anonim válasza:
Én azt gondolom, hogy a PD SDI motor az, ami bajosabb, de szerintem azok jóval fiatalabbak, ennyiért csak a sima SDI van. ABban pedig a km-ek száma durva lehet...
2017. febr. 9. 15:39
9/14 A kérdező kommentje:
Azért ragaszkodnék a volkswagen dízelhez, mert az autószerelőm nagyon be van rá rendezkedve. Van két saját vw-je, egy SDI, meg egy TDI, plusz tonnányi alkatrész, szakértelem. Igy egy idősebb, sokat futott autót is életben tudna tartani. 1-2 liter üzemanyag is számít, mert havonta 30-40 litert is meg tudok vele spórolni. Vezetési élmény másodlagos (F Astrán edződtem:-) Suzukit nem!! Egyest meg pláne nem :-) Tudom hogy megbízható, de ismerősök tapasztalatai alapján, kopott motorral már 7 liter körül fogyaszt. A Nissan Micrán elgondolkoztam. És a vw nem SDI szívódízelei milyenek?
2017. febr. 10. 08:36
10/14 anonim válasza:
Figyelj, ha ilyen jó szerelőd van (akit ugye nem akarnál látogani), akkor miért nem fogadod meg az ő tanácsát? Egyébként a VW nem SDI motorjai TDI-k. A sima D jelölésűt hidd el, hogy nem akarod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!