Milyen dízel üzemű motort ajánlotok a "kis" traktoromba?
Eddig 1.1-es 4 ütemű trabant motor volt benne. Valami hasonló nagyságú dízel motort szeretnék beletenni.
Köszönöm a segítséget.
Mindenképpen valami régi köradagolós motort. Semmi elektronika.
Nem tudom a bontókba mennyire van még ilyen, de:
pl 1.6-os dízel Ford motor, ezen öntöttvas hengerfej van még, rém egyszerű a vezérlése.
Vagy 1.6-os opel dízel, ezek is elég jók.
De ezek gondolom már a méh telepen vannak, nem lesz egyszerű ilyeneket találni. Ilyen autók nem nagyon vannak már, szétporladt mind.
Köszönöm a válaszod.
Én is régi motorra gondoltam viszont konkrét tipust nem tudtam.
Van ára...
Inkább megy bele egy másik 1.1 es Trabant motor 35.000 forintért.
35 ezerért trabant motort? Nekem 40-ért kínáltak merci motort, 2.3-as Baby-Benz-ét kompletten, közel hibátlan állapotban, és az 132 ló (M102.985-ös motorkód):)
Válaszolva a kérdésedre én javaslom az A-vectrát, Ford Transit szívódé', esetleg WV szívódízelek, Mercedes 2,0D (OM 601/OM605/OM603 motorkód) ezeket az autókat kompletten megveheted 100ezer forint körül esetenként még műszakival is, a motort kiveszed, meg ami kell még hozzá, a kasztnit,utasteret meg vagy kiárulod, vagy elviszed a vasba. Ezek az autók olcsók és rengeteg szaladgál belőlük, a rossz hírű tulajdonosaiknak hála potom pénzekért.
Én a Mercit választanám, 190D-t, mivel megveszed balesetesen, vagy kissé kehesen 100 ezresért, aztán kiárulod:
diffi-15ezer, féltengelyek-10ezer, kasztni a vasba kb.30 ezer, csecsebecsék az utastérből 10ezer, esetleg szélvédők/üvegek/felnik 25ezer. Az árak a jelenlegi fórumos árakat tükrözik, pl.:Facebook, Index fórum... igaz időbe telik kiárulni, de a helyedben én így tennék szert "ingyen" dízel motorra :)
Az OM605-ös öt hengeres, a 603-as sorhat.Ami a lényeg, hogy ezekben már erő is van, turbó nélkül is, és csodaszép hangjuk. Egyszerű kamrás dízelek, mechanikus adagolóval, a "Mercedes w201/w124"-fórumokon pedig segítőkész, normális emberek vannak, akik szívesen segítenek, ha bármi problémád van.
Remélem hasznodra válik a válaszom :)
Köszönöm a válaszod.
Sok hasznos dolgot leírtál. Annyi a baj hogy a mostani traktoromba túl erősek lennénnek ezek a motorok ugyanis 12 mázsa az egész és GAZ 69 híd van alatta.
Viszont már megvannak egy nagyobb (teherautó hidas) traktor tervei amibe jól fog jönni ennyi erő:)
Köszönöm a segítséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!