Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dacia Duster, vagy Suzuki...

Dacia Duster, vagy Suzuki Vitara. Kettő közül melyiket vennétek és miért? Hasonló árban mit javasolnátok még ezeken kívül?

Figyelt kérdés

Ezt a két modellt nézegetem, és hasonlítgatom össze, tetszik mindkettő, de mielőtt döntenék, hogy melyiket vegyem meg, szeretnék több fórumon tájékozódni.

Ha van valakinek tapasztalata a kettő közül bármelyikről, szívesen venném, ha megosztaná velem. Árban ezek megfelelnének, mert olyan autót szeretnék, amit gond nélkül tudok majd fizetni.

Jelenleg a Suzuki felé jobban hajlanék, de szívesen megnéznék más autót is, ami még árban és paraméterekben hasonló. Elkapkodni nem akarom a dolgot. Előre is köszönöm a válaszokat.

2017. febr. 5. 21:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Vitarát,és abból is a 120 lovas 1.6-os szívóbenzint.

Az 1.4 turbóbenzin papíron szép,meg az első pár évben.

2017. febr. 6. 10:38
 12/19 A kérdező kommentje:

Ha a Vitara mellett döntök, akkor az 1,6 benzinest veszem, állítólag az a motor normális karbantartással örök élet+egy nap élettartamú. :-)

A diesel változatban fiat multijet motort raktak, az 1,4 motorjuk pedig turbós, ami lehet valóban jó, de ott már több hibalehetőség van. És drágább is.

2017. febr. 6. 11:54
 13/19 anonim ***** válasza:
A töréstesztről annyit, hogy NCAP-nál nincs small overlap teszt, az IIHS meg nem tesztel már Suzukit, szóval zsákbamacska a Vitara is ilyen szempontból.
2017. febr. 6. 12:09
 14/19 anonim ***** válasza:

Azért nem egy árban vannak!

A Vitara drágább, de én biztos azt választanám, szívó benzinest.

2017. febr. 6. 20:09
 15/19 anonim ***** válasza:
Dusterről nem tudok nyilatkozni de faternak vitaraja van, sztem elég jó. Kényelmes, jól is megy, mondjuk magasabban ülsz benne mint egy személyautóban, apám meg azt nem annyira szereti, de èn pl igen. Sztem nézd meg mindkettőt, ha van rá lehetőség, próbáld ki és válassz. Na meg a vitaranak nagyobb múltja van, suzuki híresen megbízható. Én a suzuki felé hajlanék.
2017. febr. 8. 08:44
 16/19 Az énekes Vazul válasza:
Szia! Én is a Vitarát javaslom. Nem rossz a Duster, csak nagyon hamar elrohad. Vannak Daciás ismerőseim, akiknek 5-6 éves a kocsi és már rohad le az ajtó. A Dacia ugye lényegében Renault, szóval motorikusan nem rossz. De a Suzuki megbízhatóbb és talán később jobban tartja majd az árát. Terepjárónak pedig szerintem jobb.
2017. febr. 8. 14:56
 17/19 A kérdező kommentje:

Eddig úgy tűnik, hogy a Vitara mellett gyűlik össze több érv. Éppen ma beszéltem egy ismerőssel, akinek Dusterja van, eddig nem volt vele semmi műszaki gond, de ennek ellenére ő is azt mondta, hogy még egyszer nem venne.

A szokásos helyeken elérhető autós cikkek, (van köztük kifejezetten ennek a két típusnak az összehasonlítása is) szintén a Vitara felé billentik a mérleget.

Ha van még valakinek tapasztalata, szívesen olvasom. Az eddigi válaszokat is megköszönöm, megy a zöld kéz mindenkinek!

2017. febr. 8. 16:05
 18/19 anonim válasza:
Szia! Fater vett egy 1.6 benzin, GL+ Vitarát. Nekem egy 2003-as 1.5benzin Almerám van, ehhez hasonlítom. Érezhetően jobban megy, most télen 60-40 város-országút 6.5 a fogyasztás. Jól össze van rakva, sehol nem recseg-ropog, nyiszorog. Műszerfal teteje, valamint az ajtóborítás kopogós műanyag, azt leszámítva megállná a helyét egy kategóriával feljebb is. Jó a bluetoothos rádió, a gps, ülésfűtés, tolatókamera. Hajrá, csak bíztatni tudlak, vegyél Vitarát! :D
2017. febr. 15. 15:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Szintén egy szavazat a Vitarára!
2017. febr. 25. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!