Dacia Duster, vagy Suzuki Vitara. Kettő közül melyiket vennétek és miért? Hasonló árban mit javasolnátok még ezeken kívül?
Ezt a két modellt nézegetem, és hasonlítgatom össze, tetszik mindkettő, de mielőtt döntenék, hogy melyiket vegyem meg, szeretnék több fórumon tájékozódni.
Ha van valakinek tapasztalata a kettő közül bármelyikről, szívesen venném, ha megosztaná velem. Árban ezek megfelelnének, mert olyan autót szeretnék, amit gond nélkül tudok majd fizetni.
Jelenleg a Suzuki felé jobban hajlanék, de szívesen megnéznék más autót is, ami még árban és paraméterekben hasonló. Elkapkodni nem akarom a dolgot. Előre is köszönöm a válaszokat.
A duster ha sima első kerék hajtású, akkor nincs vele baj. (Feltéve, hogy nem dci)
A 4x4-es futóműve már nem bírja az igénybevételt. A lengőkarokat, stabpálcákat, váltótartó bakokat lehet cserélgetni, mert nem bírják az igénybevételt.
A vitaráról nem tudok infót.
Ez attól függ mire, és főleg milyen úton akarod használni.
Ha van benne nehezebb terep, földút akkor egyértelmű a Duster a te autód. Ha csak a divathullámot lovaglod meg, és aszfalton fogsz vele menni, akkor jó a Vitara is. Bár annak szerintem a csomagtartója kisebb, az viszont nem tudom mennyire szempont.
Egyszóval a Duster nagyobb, és terepjáróbb mint a Vitara.
Aszfaltos úton szeretném használni, ezért a terepen történő használhatósága mellékes, az összkerékhajtást sem kérném hozzá. A csomagtartó esetében az alap térfogatnál 100 liter eltérés van a Dacia javára, de megnéztem élőben Vitaráét, annak is vállalható a csomagtér térfogata, amire nekem kell, arra elég lenne.
A Vitara talán kicsit szebb autó, a Duster viszont kissé robusztosabbnak hat. Egyik ismerősöm, aki karosszérialakatos, szintén érdeklődve nézegeti mindkét autót, szerinte a Vitara kompaktabb kicsit, de masszívabb sokkal, és erősebb futóműve van. Ránézésre én ezt nem tudom eldönteni.
Logan MCV-t megnéztem, nagyon praktikus, óriási csomagtérrel, de az már túl nagy nekem, és a formavilága sem az igazi.
Egyetlen oka van: Mert tetszik. :-)
Viszont nem tudok annyit beleölni, amennyibe a "nagy" márkák közül kerülne valamelyik, ezeket pedig egy normál kategóriás olcsóbb személyautó árán be lehet szerezni. Szívesebben gondolkodnék pl Honda CRV-ben, de azt nem nekem találták ki.
A szomszédom fia vett egy Dustert, amikor kérdeztem hogy milyen, eleinte még újdonság volt neki amikor azt megvette kb fél éve, de most ha valaki megkérdezi hogy milyen, már nem igazán szeret őszintén válaszolni. Munkahelyem mellett van egy használt autó kereskedés, jó viszonyban vagyok a tulajjal, vele egyszer beszélgettünk erről hogy sokan megveszik a dustert mert hogy viszonylag milyen olcsó ahhoz képest sokan már szabadulnának tőle, az ő véleménye szerint.
A Suzuki Vitara ahhoz képest nagyon jó kis autóra sikerült, de a gyerekkori legjobb barátom a Suzuki gyárban dolgozik és ő is mondja hogy jók a Vitarák, de az Amerikai változat amit gyártanak az még jobb. Magyarázta hogy melyik miért jobb, nem emlékszem pontosan, csak annyi maradt meg hogy az amerikai változatba nem spórolnak az anyaggal, jóval tartósabbak, chrom lökhárító stb... az európaiba meg csak műanyag. Persze ez csak egy kis leheletnyi dolog a sok közül, viszont motorilag a Suzuki mindig is jó volt, sokan bármennyire is szidják nem rosszak, igaz a kasznijuk papír.
Most néztem utána, Euro NCAP törésteszt: Duster 3 csillag, Vitara 5 csillag.
Nem mintha törni szeretném valaha is, de valahol ez is szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!