Eladtam az autómat de a vevő nem írta át a nevére, lehet tenni valamit?
Figyelt kérdés
Nem írta át hanem kivonatta a forgalomból (kereskedő). A súlyadó a nevemre jön igaz 0 -fizetendővel de biztos nem egészséges hogy közel 1 év után nem írta át. Lehet valamit tenni hogy ne legyen károm ebből ? Én bejelentettem az eladást másnap.2017. febr. 5. 14:55
1/7 anonim válasza:
Sztem ahol megkötötted ott kell szólnod hogy el van adva! Az adásvételit megmutatod és kész! Igaz nekem nincs kocsim csak gondolom így kéne.
2/7 anonim válasza:
A súlyadót nem szokták megkötni, pláne hogy már nincs is olyan, hogy súlyadó.
Mikor kijelentetted, elvileg kapnod kellett erről egy igazolást. Azt őrizgesd erősen, ha szükséges, akkor meglobogtatod.
3/7 anonim válasza:
A kereskedőnek nem kell átírnia az autót, kivonathatja bármikor, rájuk a tevékenységük miatt picit eltérő szabályok vonatkoznak.
Ha az éven megveszi valaki, akkor ő csengeti ki majd a súlyadót ( amúgy még M1 kategória felett továbbra is súlyadó van ).
4/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
Azt lehet tenni hogy azt hiszem 2 hét múlva szépen megku*ják az ürgét...sőt ismerősömnek még a rendszámot is levették
6/7 anonim válasza:
5-ös vagyok. Ja és ha az adás vételid megvan akkor azzal bevagy védve tök mindegy hogy átirja e vagy sem
7/7 anonim válasza:
Ez úgy működik, hogy mikor eladod utána bemész az okmányirodába az adásvételivel és bejelented, hogy eladtad.
Ezt ők tudomásul veszik, ezután neked semmilyen problémád nem lehet abból ha a vevő bármit is csinál vagy nem csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!