Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam az autómat de a vevő...

Eladtam az autómat de a vevő nem írta át a nevére, lehet tenni valamit?

Figyelt kérdés
Nem írta át hanem kivonatta a forgalomból (kereskedő). A súlyadó a nevemre jön igaz 0 -fizetendővel de biztos nem egészséges hogy közel 1 év után nem írta át. Lehet valamit tenni hogy ne legyen károm ebből ? Én bejelentettem az eladást másnap.
2017. febr. 5. 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Sztem ahol megkötötted ott kell szólnod hogy el van adva! Az adásvételit megmutatod és kész! Igaz nekem nincs kocsim csak gondolom így kéne.
2017. febr. 5. 15:02
 2/7 anonim ***** válasza:

A súlyadót nem szokták megkötni, pláne hogy már nincs is olyan, hogy súlyadó.

Mikor kijelentetted, elvileg kapnod kellett erről egy igazolást. Azt őrizgesd erősen, ha szükséges, akkor meglobogtatod.

2017. febr. 5. 15:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kereskedőnek nem kell átírnia az autót, kivonathatja bármikor, rájuk a tevékenységük miatt picit eltérő szabályok vonatkoznak.

Ha az éven megveszi valaki, akkor ő csengeti ki majd a súlyadót ( amúgy még M1 kategória felett továbbra is súlyadó van ).

2017. febr. 5. 15:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Az autó jogilag már nem a tulajdonod, de a kereskedőknek nem kell átíratniuk csak bejegyeztetni a kereskedést.

A törzskönyvet passziválják, és bekerül egy bejegyzés a forgalmiba. Semmi aggódni valód nincs.

[link]

A teljes cikk:

[link]

Görgess a közepére.

2017. febr. 5. 19:53
 5/7 anonim válasza:
Azt lehet tenni hogy azt hiszem 2 hét múlva szépen megku*ják az ürgét...sőt ismerősömnek még a rendszámot is levették
2017. febr. 9. 00:43
 6/7 anonim válasza:
5-ös vagyok. Ja és ha az adás vételid megvan akkor azzal bevagy védve tök mindegy hogy átirja e vagy sem
2017. febr. 9. 00:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez úgy működik, hogy mikor eladod utána bemész az okmányirodába az adásvételivel és bejelented, hogy eladtad.

Ezt ők tudomásul veszik, ezután neked semmilyen problémád nem lehet abból ha a vevő bármit is csinál vagy nem csinál.

2017. ápr. 14. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!