"Mivel az átírás, biztosítás, eredetvizsga elvisz egy százast, az első szerviz a vezérlés, olajak, szűrők cseréjével és a legfontosabb javításokkal pedig egy újabb százast,"
Egyhármas suzuki autó esetén az átírás + eredetvizsga max 50,biztosítást még az előző tulaj fizeti,neki csak jövőévtől kell. Szűrőcserék max 3-4 ezer,olajcsere 10-11 max (ha nem otthon csinálja) ,vezérműszíj 4-6 ezer kb. Szerintem még 100 nál sem tartunk. Nyilván 200 ért patika nincs,de van olyan ami még elmegy pár évet lakatolás nélkül,addig meg összegyűjt egy jobbra.
Szűrőfeltételek prioritási sorban:
friss műszaki vizsga
jó vagy olcsón felújítható fékrendszer és futómű
kevés rozsda
Ezeken felül a többi "extra" az már ajándek. Márka, típus, évjárat, felszereltség az irreleváns.
1.2-1.4 körüli szívó benzines ajánlott városba, hogy a gatyádat ne egye le. 1.6-2.0, ha országúton/autópályán haladni is akarsz. Utóbbi esetben életbevágó a jó fék, futómű és gumiabroncs. A keretből nem is biztos, hogy kijön.
Namost képzeljük csak el,milyen lefingott abroncs lehet egy hasonló árfekvésű autón -mert ugye az eladó sem önmaga ellensége,vagy viszi tovább a jó gumikat,vagy selejttel adja el.
4 új gumi 80 rugó...folytassam?
"Éves biztosítást ha befizeti a tulaj 2017 januárjában,én megveszem az autót tőla februárban akkor arra az autóra a biztosítást csak 2018 januárjában kell feladnom NEKEM . addig engem a súlyadó,műszaki (ha kell rá) és az eredetvizsga terhel mint új tulajdonost"
Mikor vettél autót?
Az adásvételire rá kell írni a pontos dátumot, azzal majd az eladó igazolja, hogy attól a pillanattól nem az övé az autó, a biztosító pedig visszaküldi azt az összeget, ami az eladás utáni időszakra eső biztosítási összeg volt.
A vevő addig el sem indulhat az autóval, amíg arra nem kötött biztosítást.
Nem január 1 az évforduló, hanem a biztosítás megkötésének a napja.
A teljesítmény adó az, amit az fizet, akinek január elsején tulajdonában van az autó... ha január másodikán eladja, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!