Wanadyum kérdése:
Miért nem indul az autóm?
Figyelt kérdés
Van egy 1-es fókám, 2004-es, 1,4-es benzines sedan. 150000 km van benne (akksi kb. 1,5 éves). Megvétel után olaj-, olajszűrő-, vezérlés-, benzinszűrő-, gyertya-, levegőszűrő csere megvolt. Probléma a következő: nem mindig indul elsőre. van amikor csak harmadjára-negyedjére indul be. Ez azóta van, mióta a fent leírtakat cserélték. Páromnak Szintén 1-es Focusa van, 99-es, 1,6-os ferdehátú, 210000 km-rel, akksi vaci új, 2 hete vettük. Ugyan azokat cserélték, ugyan az a szerelő csinálta. Neki nem egyből a megvétel után, hanem rá egy hónapra, akksi csere után pár nappal. És most nála is jelentkezett ez a hiba. Az tuti, hogy a fent felsoroltak közül van gond valamivel. hiszen ugyan az a hiba. Van amikor -17-ben pöccre indul, viszont valamelyik nap -7-ben kb hatodjára indult csak. Ezt az előbb megcsináltam: [url] [link] Nyilván a napokban fog csak kiderülni, hogy hasznos volt-e. A leírtak alapján jártam el. Mikor beindítottam, kb ötödjére sikerült, és nem volt alapjáratom. Kis gázzal tartottam meg, de fél perc után, miután levettem a lábam a gázról, leállt. Újra indítás, 1-2 perc után maradt csak meg az alapjárat. Mit tippeltek, mivel lehet a gond? Mert ha ez az újratanítás nem oldja meg, akkor tovább kell keresgélni. Ja, és a szerelő lambda szondára, vagy indító kábelre gyanakszik, viszont az a fura, hogy pont a cserék után jött elő mindkét kocsiba.2017. jan. 31. 16:02
1/8 anonim válasza:
Hamis vagy rossz minőségű alkatrészek vagy kókány munka
2/8 anonim válasza:
a lambda szonda szerintem kizárható. Főleg, hogy ha menet közben nem rángat, dombon felfelé rendesen megy.
A motorellenőrzés lámpa világít? Mert ha nem akkor biztos hogy nem lambda szonda. Ha világít, akkor dugjátok rá diagnosztikára valahol. Lehet, hogy egy másik szerelőnél kellene próbálkozni. Üzemanyag szűrőt mikor cseréltetek , hány km-t mentetek vele?
3/8 A kérdező kommentje:
#1: Autószerelő csinálta, akinek ez a szakmája. Az viszont nincs kizárva, hogy valamelyik alkatrész nem minőségi, csak nem tudom, hogy melyik. Mi befolyásolja a nem indulást? Gyertya? Olaj? Melyik?
#2: Motorellenőrzés lámpa nem világit. Az üzemanyag szűrő egy időben lett cserélve a többivel. Az enyémben Kb. 2 hónapja, kb.1000 km. A párom kocsijába kb. 2 hete, kb. 200 km
2017. febr. 1. 09:42
5/8 anonim válasza:
Én egy apró repedésre tippelek valamelyik gumicsövön, ahol fel tud levegősödni. Hosszabb állás után ez a benzineseknél is be tud kavarni.
6/8 A kérdező kommentje:
Az előbb (+1°C) harmadjára indult, gázadással, de amint levettem a lábam a gázról, leállt. Negyedjére indítottam, szintén gázadással, egy percig tartottam 1000-1200 fordulaton, utána levettem a lábam a gázról, lezuhant 800-ra, majd visszaállt 1000-re.
2017. febr. 2. 06:41
7/8 anonim válasza:
Ja, akkor egyszerű a képlet. Menj ki vele a pályára, és úgy istenesen hajtsd meg. Van az alapjárati motornak egy kis bibije, hogy ha sokat járkálsz városban, elkormolódik. Ezt vagy szerelő tudja tisztítani (nem ajánlom, mert van aki rögtön cserélni akarja), vagy pár száz km-es pályázás kipucolja.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Nekem az a fura, hogy mind két autónál egyszerre (alkatrész cserék után) jelentkezett a probléma. Ezért nem is gyanakodnék más alkatrész hibájára. Nem tudom, hogy a rosszul visszarakott vezérműszíj, nem jó viszkozitású olaj (kézikönyv 5w30-at ír, de 10w40 lett beletéve, nem jó minőségű, esetleg hibás gyertya, levegőszűrő, benzinszűrő, olajszűrő okoz-e indulási nehézséget. Egy támpont kellene, ahonnan elindulnék.
2017. febr. 3. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!