Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van megfelelő mennyiségű olaj...

Van megfelelő mennyiségű olaj az autómban?

Figyelt kérdés

olaj visszajelző lámpa nem világít.

korábban néztem a nívópálcám és akkor se ugy volt olajos, hogy teljesen hanem csak a két széle az vastagon. szerelő azt mondta, hogy az rendben van nem kell feltétlenül az egésznek olajosnak lennie.

viszont a mai nap néztem a nívópálcám és nem olajos, szinte épp hogy csak de az teljesen elhanyagolható.

nincs kék füst, bár olajos az alja 1 kicsit, a vezérlés oldalnál, konkrétan nem látni csak alá mentem és ott láttam, hogy olajos. benne vagyok 1 autó csoportban és ha ott jól írták az adatokat, akkor 4,3liter kell bele, az autószerelő 5litert töltött bele. kinyomta volna a szimeringet?

megmutatom 1 másik autószerelőnek, addig 1 métert nem megyek vele. különösebb bajt nem észleltem, akár menetteljesítményileg bármi. 2003 hyundai coupe.

2017. jan. 31. 13:32
 1/4 anonim ***** válasza:
A lámpa csak akkor világít ha már extrém kevés olaj van és veszélyes a motorra. Alapból a nívó a mérvadó. Ha melegen nincs csikig akkor tölts rá. Ha olajos az alja akkor egyértelműen folyik...
2017. jan. 31. 13:36
 2/4 anonim ***** válasza:

ha mar vilagit az olaj lámpa akkor nagy a balhé.

Hideg kb 20 fokos motornál kell mérni, de ugy hogy már legalább 10 percig állt a kocsi, tehát egy ut után, leállítod vársz 20 percet is, majd pálca ki, letöröl, pálda be, majd ki.. és akkor nézd meg, a két csik között kell lennie az olajszintnek.

Ha nincs ott akkor balhé van, után kell tölteni.

2017. jan. 31. 13:55
 3/4 A kérdező kommentje:
bocis véletlenül nyomtam rá a félig hasznosra, köszi az infokat.
2017. jan. 31. 14:25
 4/4 anonim ***** válasza:

A nívópálca két széle? Mármint az oldalai: azok attól, hogy kihúzod és a furat oldaláról lehúzod vele az olajat, nem a szint jelzése... :)

A két jelölést csak megtalálod rajta: vagy két furat, vagy az acél szalagba hajlított jelzés vagy a felületén kialakított vonalkázás vagy valami hasonló. Na valahol a kettő között legyen az olajszint, lehetőleg sík talajon állva az autóval.

Hogy a motoron tényleg van-e olajfolyás és egyáltalán hol, azt ennyiből nem lehet megítélni.

Sőt, az az olajmennyiség is a gyakorlatban inkább közelítő adat: úgysem jön le minden csepp a motorból, az olajos kanna sem hitelesített mérőeszköz és még sorolhatnám. Nem is beszélve arról, hogy ha az odavitt 5 literes kannából nem kapsz vissza, az nem jelenti azt, hogy el is fogyott. Kannában maradt fél liter olajokkal egész szezonba elpöfög a négyütemű fűnyíró... :)

2017. jan. 31. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!