Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hengerfej probléma lehet?...

Hengerfej probléma lehet? Vagy más? Suzuki Alto

Figyelt kérdés

Oly gond lenne ezzel hogy alapjáraton amikor már beállt a megfelelő ~800RPM alapjáratra már üzem meleg a motor kopogó hangja van de csak ha fülelek olyasmi mint valami dízel csak sokkal halkabb de hallható, nem "dorombol" mint eddig, ELM327 szerint 85 fokos a víz, mellesleg sose ment még 85fok fölé menet közben 90-el sem, átlag 79-85 között van a víz, a műszerfalon is középen van. A fogyasztása kicsit sok (lehet a hidegek miatt éjjel nappal kint áll) most így hónap végén kevésért tankolok 3000ért kb max 130-140km-t megy el és már könyörög a naftáért. A hűtő vizet tél elején cseréltem 70% desztillált víz és 30% fagyálló, átmostam a rendszert 2x elég sokáig volt benne sajnos az a lé már zöld színű volt . A vezérmű még a gyári nem sokára cseréltetem bár 100.000km re van a periódus most nincs benne 61.000km.

Ami aggaszt és szerintem lehet benne valami hogy a gyújtógyertya még a gyári 45.000nél kellett volna cserélni, olaj az is cserélve van Q8 formula 10W-40 SAE a gyertyára visszatérve az elektróda hézag 1mm nél nagyobb az 1mm hézagmérő simán fel le mozgott kb 1,3mm lehet ténylegesen, gyári 0,8-0,9mm-nek kell lennie. Ettől kopoghat alapjáraton? tankolni OIL kúton szoktam vagy SHELL vagy AGIP jelenleg OIL-os benzin van benne ,hagyományos 95-ös benzint tettem bele.

Ezeket eltekintve lehet hogy mégis csak hengerfejes? Interneten a videókon bugyborékol az olaj ki a hengerfej tömítésen, ennél egyáltalán nem folyik, kicsit sáros 5 éve volt motormosáson, de megjáratva sem jön onnan semmi hátul sem. ""Hütőviz"" kiegyenlítője félig van amikor hideg a motor. A kipufogón akkor távozik ilyen szürkés világos szürke füst amikor még hideg, mikor felmelegedett akkor nem is látok füstöt csak érzem ha oda tartom a kezem. 98% ban csak városban fut iskolába használom 5-8km 2x. Menet közben nem kopog csak ha már megnyugodott alapjáraton megy.

Így kiegészítés képen, utólag gondolva az egyik gyertya kicsit kormos, és a hézag nagyobb februárban cserélem mindenképp internetes képek között nem tűnik hibásnak nem olajos olyan fehéres az elektróda nincs elégve és a korom is csak a menet hegyénél van ami belóg az égéstérbe. A motorolaj 4000km óta van benne olyan barna színű, nem tűnik olajosnak kicsit sok van benne 4L-írt a könyve amikor cseréltem is a nívó pálca 2 bütyke fölött volt kicsivel most is úgy van.

Mik lehetnek a hengerfej hiba tüntei? Motoron nem érzek változást nem tűnik erőtlennek olyan mint eddig bár nem egy versenyautó 62-3LE és 85Nm el.

Típus: Suzuki Alto 1.1 1061cm3 2006-os

2017. jan. 30. 16:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Hát gondolom lecserélte, és már nem barna. De lehet h azóta jó útra tért, és megígérte hogy nem fog többet inni, aztán szépen visszaregenerálódott a színe.
2021. jan. 24. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!