Hengerfej probléma lehet? Vagy más? Suzuki Alto
Oly gond lenne ezzel hogy alapjáraton amikor már beállt a megfelelő ~800RPM alapjáratra már üzem meleg a motor kopogó hangja van de csak ha fülelek olyasmi mint valami dízel csak sokkal halkabb de hallható, nem "dorombol" mint eddig, ELM327 szerint 85 fokos a víz, mellesleg sose ment még 85fok fölé menet közben 90-el sem, átlag 79-85 között van a víz, a műszerfalon is középen van. A fogyasztása kicsit sok (lehet a hidegek miatt éjjel nappal kint áll) most így hónap végén kevésért tankolok 3000ért kb max 130-140km-t megy el és már könyörög a naftáért. A hűtő vizet tél elején cseréltem 70% desztillált víz és 30% fagyálló, átmostam a rendszert 2x elég sokáig volt benne sajnos az a lé már zöld színű volt . A vezérmű még a gyári nem sokára cseréltetem bár 100.000km re van a periódus most nincs benne 61.000km.
Ami aggaszt és szerintem lehet benne valami hogy a gyújtógyertya még a gyári 45.000nél kellett volna cserélni, olaj az is cserélve van Q8 formula 10W-40 SAE a gyertyára visszatérve az elektróda hézag 1mm nél nagyobb az 1mm hézagmérő simán fel le mozgott kb 1,3mm lehet ténylegesen, gyári 0,8-0,9mm-nek kell lennie. Ettől kopoghat alapjáraton? tankolni OIL kúton szoktam vagy SHELL vagy AGIP jelenleg OIL-os benzin van benne ,hagyományos 95-ös benzint tettem bele.
Ezeket eltekintve lehet hogy mégis csak hengerfejes? Interneten a videókon bugyborékol az olaj ki a hengerfej tömítésen, ennél egyáltalán nem folyik, kicsit sáros 5 éve volt motormosáson, de megjáratva sem jön onnan semmi hátul sem. ""Hütőviz"" kiegyenlítője félig van amikor hideg a motor. A kipufogón akkor távozik ilyen szürkés világos szürke füst amikor még hideg, mikor felmelegedett akkor nem is látok füstöt csak érzem ha oda tartom a kezem. 98% ban csak városban fut iskolába használom 5-8km 2x. Menet közben nem kopog csak ha már megnyugodott alapjáraton megy.
Így kiegészítés képen, utólag gondolva az egyik gyertya kicsit kormos, és a hézag nagyobb februárban cserélem mindenképp internetes képek között nem tűnik hibásnak nem olajos olyan fehéres az elektróda nincs elégve és a korom is csak a menet hegyénél van ami belóg az égéstérbe. A motorolaj 4000km óta van benne olyan barna színű, nem tűnik olajosnak kicsit sok van benne 4L-írt a könyve amikor cseréltem is a nívó pálca 2 bütyke fölött volt kicsivel most is úgy van.
Mik lehetnek a hengerfej hiba tüntei? Motoron nem érzek változást nem tűnik erőtlennek olyan mint eddig bár nem egy versenyautó 62-3LE és 85Nm el.
Típus: Suzuki Alto 1.1 1061cm3 2006-os
Kedves 2. olvastam én is a sapka belsejéről írtakat (710-es alkatrész :D) megnéztem nem tűnt trutyisnak, simán olajos volt ,a motorba belekukucskálva bár nem sokat látni nem tűnt semmi trutymósnak, simán olyan új sárgás olajosnak, még új az olaj úgy látszik bár tavasszal megint csere lesz. Tervbe van véve a szelep állítás, nem tudom mire számítsak munka ügyileg márka szerviznél lenne persze, most jelenleg a féltengely csuklót kell kicserélni meg a gyertyákat. Ui: A gyertyát magam cserélném, de ott elakadtam hogy a 4. hengernél a gyertya pipa fölött van egy cső amit nem tudom hova megy könyve szerint vegyem le mert valami szellőztető, az lehet? [link]
itt a látszik a légszűrőház mellett. Milyen gyertyákat vegyek mert 2 félét javasolnak most a gyári az NGK de vehetek bele Densot is melyik a jobb?
"A gyújtógyertya „a” elektródahézaga: 0,8 – 0,9 mm
A gyújtógyertya típusa: DCPR7E (NGK) vagy
XU22EPR-V (DENSO)"
Tanácstalan vagyok, ennél nagyobb dolgot is megtudtam csinálni de az nem járt a motor nagyobb piszkálásával ,Légkondi,központizár,EPS,
"ELM327" Ez mi?
A hengerfejességnek mi köze van a kopogó hanghoz?
Nem kell esetleg szelephézagot állítani?
Gyertyát cseréld ki, mert a trafó épségét kockáztatod!
"a motorolaj..olyan barna színű, nem tűnik olajosnak.."
Ezek után, már kérdezni sem mmerek. :D
Változott valamit az olaj?
Mert négy éve azt írtad róla, hogy
"olyan barna színű és nem tűnik olajosnak"
Ne haragudj, ezt azóta sem tudom feldolgozni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!