Mögöttetek jövő autó lámpája vakít, mit csináltok?
Nemrég a piros lámpánál 2 autóst is megkértem, hogy ugyanmár kapcsolja le a refrektorját, mert a szemembe világit, de mindakettő azt mondta, hogy ez nekik a tompitott, csak nincs jól beállitva. Egyik azt mondta, hogy nem is lehet jól beállitani, mert ez "ilyen", a másik meg azt mondta, hogy ilyen és kész, és menjek tovább, ne tartsam fel őt.
Ti mit csináltok ilyenkor, egyáltalán lehet valamit tenni? Vagy csak simán lekattintsam a középső tükröt, és ne törődjek vele?
Ne akarj megnevelni senkit. Oka van, hogy a mögötted jövő miért vakít. Ne fékezz, ne ködlámpázz, ne integess..
Hagyd, hogy megelőzzön, de ne fékezz, hajolj előre, hogy ne vakítson a tökör, előbb-utóbb elmegy.
Jobb a békesség, majd elintézi más.
Már sokféle okkal találkoztam, ami miatt felfelé hordott a tompítottja a mögöttem jövőnek..egyik sem velem akart kitolni..meg veled sem.
Gondold át, mielőtt bármit is teszel a normál haladáson kívül.
A rosszul beállított fényszóró az oldalsó tükrökből vakít, nem a középsőből.
Jelezni kell!
Én addíg lassítok míg meg nem előz. Ha kell akkor meg is állok. A cél, hogy minél kevesebb ideig legyen mögöttem.
Aztán azért feltolom a refit rá, hogy jelezzem a problémát.
Szembejövőre is rávillantok, ha nem ég az egyik lámpája.
"Oka van, hogy a mögötted jövő miért vakít."
Az az oka, hogy nem érdekli, sz.rik bele, hogy mással mi van. Tudja (mert megkérdeztem), de k.rvára nem érdekli, hogy naponta 100 embert vakít a rosszul beállított tompítottjával.
Tudom, hogy az a jó hozzáállás, ha figyelmen kívül hagyom, és elkattintom a középső tükröt (de attól még a szélső tükrökből kapom a fotont).
Egy párhuzamos, igazságosztós univerzumban kinyílna a bézbólütő a zsebemben, és lekapcsolnám a lámpabúrájában a fényt.
Sok idióta van az utakon, ilyen vakító szarokkal,holott ha szar a világítása nem mehetne fel az útra sem.
Olyan mint a fék,rendesen kell működjön... Szerintem senkinek se érdeke az,hogy a vele 90-el szembejövő/előtte haladó semmit se lásson, könnyen súlyos baleset lehet belőle,amiből nem feltétlen a vétlen autós jön ki rosszabbul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!