2 ütemű motornak mennyi folytás kell?
Adott egy Pannonia P10 tipusú motorblokk ami jelenleg a traktoromban dolgozik. Eddig a kipufogó a traktor alatt ment hátra (mint az autóknál). Nem is akartam ezt bántani, csak sikeresen elrohadt az évek alatt és a napokban eltört.
Arra gondoltam hogy a gépháztető fölé vezetem el (mint a többi traktornál). Ez egy kb 40cm hosszú kipufogócsövet jelentene. Ez a megoldás jó lehet vagy nem lenne elég "folytása" a motornak?
A segítséget előre is köszönöm.
Folytás nem kell neki,maximum fojtás!
Az viszont mindenképpen!Ha csak egy sima mezei csövet raksz rá romlani fog a teljesitmeny!
Elnézést a helyesírásért. Mostmár megjegyzem.
Igen tudom hogy kellene valami csak azt nem tudom mennyi.
Az a kissebbik baj hogy a teljesítmény csökken.. Az a nagyobb hogy akár be is sülhet az egész amire elég nagy esély van akkora terhelésnél amit kap.
Ha valaki tud valami képletet az is jól jönne, vagy bármi.
Nemfog besülni,viszont rövid időn belül szétég a dugattyú teteje.
Helyedben egy olyan csövet vezetnék fel,melybe pont illik egy simson fojtás
Esetleg egy ha egy lemezt tennék ami teljesen lezárná a csövet és abba fúrnák egy furatot vagy többet?
A simson 50 köbcenti de a pannonia 250. Vagy ez nem számít?
*fojtás,*kisebb
Nemérted a lényeget. Csupán egy simson síp a cső végébe effektíve hangtompítási célt szolgál,és hasraütéses alapon pont elég fojtást ad egy 250-esnek
Ja.. Értem mit mondassz. Azt hittem azt mondod hogy a kompletten a simson kipufogót rakjam fel.
Köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!