Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen folytás kell egy 2T...

Milyen folytás kell egy 2T motornak, ha lefürészeltem a kipufogót?

Figyelt kérdés
Egy 50ccm 2T fűnyíróról van szó, csak egy 2 cm hosszú maradván maradt a kipufogóból, de így kisebb lett az ereje. Arra gondoltam, hogy egy anyát vagy valamilyen szűkítőt hegesztek rá, így megmarad a hangja, de az folytja eléggé? Jó elgondolás? Mekkora átmérőjű lyukon menjen át?

2012. aug. 24. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez jó lenne ismerni az eredeti kipufogót. A legjobb az lenne, ha azt tennéd vissza, mert akkor az áramlási ellenállás is meglenne és a dobból visszavert nyomáshullámok is időben érkeznének a hengerhez. Ha erre nincs mód, akkor meg... Nos, akkor ki kell találni, mi lenne a legjobb, de ezt nem lehet megmondani úgy, hogy nem ismerjük az eredeti kipufogó paramétereit.

Próbálkozni viszont lehet: felerőlködsz rá egy fémlemezt, rajta egy kis lyukkal. Ha nem elég, fúrsz mellé egy másikat, ha túl sok, behegeszted. Célszerű, ha könnyen szerelhetőre építed a fémlemezt, könnyebb úgy megmunkálni.

2012. aug. 24. 12:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem így működik. Vegyél rá egy gyári kipufogót, mert a 2 üteműeknek a kipufogó a lelkük. Ezzel a kis csonkkal meg anyával csökken a motor hő leadása. Vagyis, akár be is sülhet. Nem csak az számít hogy fojtás legyen hanem az is hogy a nyomás hullámok jókor verődjenek vissza. Tanulmányozd egy kicsit a 2 ütemű motorok működését. De a legegyszerűbb ha veszel rá egy gyári dobot.
2012. aug. 24. 13:16
 3/9 A kérdező kommentje:

köszi, valahogy gondoltam, hogy nem lesz ilyen egyszerű. Sajnos a gyári dob elrohadt. Igazából én szerettem volna csinálni, de ezekszerint nem csak a fojtás a lényeg :(

És ha egy hosszú elvékonyodó csövet rakok rá?

2012. aug. 24. 13:30
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha egy hosszú, elvékonyodó csövet (konfúzort) raksz rá, akkor se sokat javul a helyzet, majdnem ugyanúgy működik minden, mint a kilyukasztott fémlemez esetén. A fojtás állandóan ott van, a motornak azon át kell kipréselnie a kipufogógázt, folyamatosan túlnyomás ellenében. Hangtompítás nincs, pattogó, zavaró hang jön a motorból, ezzel sem vagy előrébb.

A kétüteműekhez tervezett kipufogók esetén még egy diffúzor is szokott lenni, ez a kettő együtt már képes arra, hogy megfelelően időzítse a nyomáshullámokat. De egy fűnyíróra mondjuk teljesen felesleges ilyet építeni. De ha találsz egy hasonló méretű motorhoz készült, hasonló belső szerkezetű kipufogódobot, azzal valószínűleg jól fog működni. Nem tökéletesen, de lehet majd használni és nem is süketülsz meg tőle.

2012. aug. 24. 13:56
 5/9 A kérdező kommentje:

én csak a teljesítményt szeretném visszakapni, a hangja ne legyen tompítva. teszek fel pár képet a régi kipuról.

[link]

[link]

2012. aug. 24. 21:32
 6/9 A kérdező kommentje:
jah és robi-52-ről van szó. Hogy tudnék készíteni olyan kiput, ami megtartja a gyári teljesítményt (de növelheti, de nem muszály, mert tudom az nem, olyan egyszerű :D) és a lényeg, hogy a hangját nem tompítja, én egy brutál hangú fűnyírót szeretnék.
2012. aug. 24. 21:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor terveztess rá rezonátort. Olyan 15 ezer forint körül van. A teljesítményt növeli, a hangja pattogós, érces lesz. Ezt házilag nem tudod elkészíteni, mert program kell hozzá, és egy hozzáértő szaki.
2012. aug. 24. 21:48
 8/9 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem mondani, hogy pénzt nem akarok rá költeni, én akarok szórakozni csak vele. Nem kell nagyobb teljesítmény, csak a hangtompítást akarom kiiktatni teljesítményvesztés nélkül. Hogyan induljak neki? Miből, épül fel ez a kocka alakú kipu, melyik része hol van, és mi történik ha kiiktatom kb. Ilyenekkel szeretnék kisérletezni, csak akarok valami elindulási pontot. (ez egy kiselejtezett fűnyíró)
2012. aug. 24. 21:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha házilag mókolsz, csökkenni fog a teljesítmény mindenképpen...
2012. aug. 25. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!