Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most akkor mit öntsek hűtőfoly...

Bambuci2 kérdése:

Most akkor mit öntsek hűtőfolyadéknak az autóóba?

Figyelt kérdés
Olvasni itt mindenfélét, öntsek tiszta fagyállót, de akkor eszi az alumíniumot, öntsek desztillált vizet, akkor meg befagy télen... Arányaiban keverve meg arról tájékozódtam, hogy 2:3-as arányban a kevesebb fagyálló, több ioncs.víz. Tehát szezonra cseréljem egyáltalán (nyár-tiszta deszt.víz, tál-tiszta fagyálló), vagy arányosan töltsem mindkettővel és cseréljem évente?

2017. jan. 25. 07:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
10-es en a helyedben azert erre nem lennek büszke......
2017. jan. 25. 09:45
 12/25 BiTOPro97 ***** válasza:

Ki akartam hosszabban fejteni, de talán annyi is elég lesz amit most írók.

A jó minőségű hűtőfolyadék a rendszeren belüli súrlódáscsökkenésével ajándékoz meg, a keverékhez képest és a másik két alternatívához képest is. Sőt alumínium korozójának csökkentésével, és a lehetségeshez legközelebbi állandó stabil összetétellel.

u.i.: Miért akartam hosszabban? Mivel van egy tudós is a családba (édesanyám), igaz ott érfalon való való súrlódásról beszéltünk. Ezt a témát átvittem autószerelőhöz, aki gépészérnők diplomával megfejelve kezdte anno, az autószerelő szakmát. Akkor amikor még bőven a szakmunkás keresett jobban, mint egy diplomás. Bár most sem panaszkodhat. Ma már autóvillamossági műszerész technikus, és sok ilyen OKJ-s papírja, és ami jobb tudása is meg van. Ő a BMW-im állandó szerelője, és sok BMW-s ismerősömnek is ő javítja, és tartja karban az autóját.

2017. jan. 25. 10:57
 13/25 BiTOPro97 ***** válasza:
Ja, és soha nem fagy el, jobban tisztit, és több más jó tulajdonsága van.
2017. jan. 25. 15:48
 14/25 anonim ***** válasza:
10: Te majd fékrendszerrel együtt fogod cserélni.
2017. jan. 25. 16:06
 15/25 anonim ***** válasza:

"Senki nem ír elő semmit,98'-as Swiftemben még a "gyári" fékfolyadék van ha hiszed ha nem"

Elhiszem. Suzukisokra ez biztos nem vonatkozik. Azért remélem, hogy nem azonos útvonalakon közlekedünk.

2017. jan. 25. 17:32
 16/25 anonim ***** válasza:
60%
Nagyobb gond, hogy önmagát, még nagyobb, hogy másokat veszélyeztet. Elég csúnya és váratlan meglepetést tud okozni.
2017. jan. 25. 17:37
 17/25 anonim ***** válasza:
A swift szervizkönyve elöirja, hogy 40.000km vagy 2év után kell fékolajat cserélni. 10-esnek üzenem, hogy el kéne olvasni a kocsi könyvét..
2017. jan. 26. 08:35
 18/25 veterán vas ***** válasza:

#10!

Gondolom Te is azok közé tartozol. akik évente kétszer veszik elő az autót, Húsvétkor és Mindenszentek napján. Ja és egyszer még nyáron is kigurultok a közeli tópartra. Ez max. évi 2000km.

Való igaz, hogy ennyi alatt nem kopik a fék(de összerohad) nem használódik az motor/váltó olaj(csak öregszik) nem fogy a fékfolyadék(csak a minőségéből veszít) és még elég mély a barázda a gumin(de öregszik és rongyolódik).

Szóval úgy jársz vele, mint a nagymama 20 éves barack befőttjével: szereted, őrizgeted, nézegeted a polcon, de egyszer csak azt veszed észre, hogy ehetetlen.

Annyi a különbség, hogy a befőttet elég csak kidobni, és keresel egy másikat. Viszont ha a fékút végén, az autó nem ott áll meg ahol Te szeretnéd.......... :/

2017. jan. 26. 09:53
 19/25 BiTOPro97 ***** válasza:
#13 Tisztán tartja a rendszert, megóvja a lerakodásoktól.
2017. jan. 26. 10:56
 20/25 anonim ***** válasza:
Csakis jó minőségű hűtőfolyadékot öntsél bele. Én személy szerint nem szoktam semmilyet. Ha közelednek a fagyok, elviszem a kedvenc szerelőmhöz, mérje meg, s ha úgy ítéli töltsön rá. Eddig sohasem kellett pótolni, és az "erejéből" sem veszített. De hogyan is veszíthetne egy zárt rendszerben.
2017. jan. 26. 16:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!