Most akkor mit öntsek hűtőfolyadéknak az autóóba?
Ki akartam hosszabban fejteni, de talán annyi is elég lesz amit most írók.
A jó minőségű hűtőfolyadék a rendszeren belüli súrlódáscsökkenésével ajándékoz meg, a keverékhez képest és a másik két alternatívához képest is. Sőt alumínium korozójának csökkentésével, és a lehetségeshez legközelebbi állandó stabil összetétellel.
u.i.: Miért akartam hosszabban? Mivel van egy tudós is a családba (édesanyám), igaz ott érfalon való való súrlódásról beszéltünk. Ezt a témát átvittem autószerelőhöz, aki gépészérnők diplomával megfejelve kezdte anno, az autószerelő szakmát. Akkor amikor még bőven a szakmunkás keresett jobban, mint egy diplomás. Bár most sem panaszkodhat. Ma már autóvillamossági műszerész technikus, és sok ilyen OKJ-s papírja, és ami jobb tudása is meg van. Ő a BMW-im állandó szerelője, és sok BMW-s ismerősömnek is ő javítja, és tartja karban az autóját.
"Senki nem ír elő semmit,98'-as Swiftemben még a "gyári" fékfolyadék van ha hiszed ha nem"
Elhiszem. Suzukisokra ez biztos nem vonatkozik. Azért remélem, hogy nem azonos útvonalakon közlekedünk.
#10!
Gondolom Te is azok közé tartozol. akik évente kétszer veszik elő az autót, Húsvétkor és Mindenszentek napján. Ja és egyszer még nyáron is kigurultok a közeli tópartra. Ez max. évi 2000km.
Való igaz, hogy ennyi alatt nem kopik a fék(de összerohad) nem használódik az motor/váltó olaj(csak öregszik) nem fogy a fékfolyadék(csak a minőségéből veszít) és még elég mély a barázda a gumin(de öregszik és rongyolódik).
Szóval úgy jársz vele, mint a nagymama 20 éves barack befőttjével: szereted, őrizgeted, nézegeted a polcon, de egyszer csak azt veszed észre, hogy ehetetlen.
Annyi a különbség, hogy a befőttet elég csak kidobni, és keresel egy másikat. Viszont ha a fékút végén, az autó nem ott áll meg ahol Te szeretnéd.......... :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!