Szerintetek a molnál a sima 95 ös és a evo neo 100 as benzin között érezhető a külömbség? Megéri azt tankolni inkább?
Ha 98as kell bele akkor minimum 98ast tankolj.
Jobbat nem kell mert nem fogja senki se atepiteni a motort a jobb benzinre, de ha rosszabbat tankolsz az gyenguleshez, extrem esetben motor karosodashoz
Jó lesz a 95. de időnként nem árt belenyomni egy 100-ast kb 3 tankolásonként, ha nem akarsz rá annyit költeni célszerű úgy hogy az előzőt pl 95-öst lecsökkented annyira hogy már a mutató a pirosba érjen amikor már csak néhány liter van hátra akkor kb 30 liter 100 ast tölts bele. Akkor nem árt ha hosszabb útra mész ahol picit megjáratod az autót, "ki kormólod" és utána önthetsz hozzá 95-öst ha lehet akkor OMV-nél az jobb minőségű, főleg azok amik a Dunántúlon vannak, azok Osztrák cuccot kapják. Persze ha nincs erre lehetőség akkor Mol-nál tankolj.
Ezzel semmi gond nem lesz. Én régi autóm is 98-asra volt előírva 95-össel mentem és csak évente tankoltam bele igaz csordultig minőségi 100 ast, azzal elég jól ment a gép, és semmi baja nem lett. Az új gazdája sem panaszkodik hogy lomha fos lenne a motor, ő is rendszeresen használja, de ő csak 95 öst nyom bele, alapból munkába járáshoz vette, mondta hogy addig használja ameddig nem lesz komolyabb baja, utána úgy is eldobja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!