Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy 125-ös 2t crossom és...

Van egy 125-ös 2t crossom és a rezójából szeretném a koxot kitakarítani erre milyen házi megoldások vannak, sima benzin ha áll benne kimarja?

Figyelt kérdés
2016. jan. 31. 10:04
 1/8 anonim ***** válasza:

A benzin nem árt a kipufogónak, igaz, a koromlerakódást nem is fogja eltávolítani belőle. Lehet próbálkozni házilag, hogy benzint vagy nitrohígítót locsolsz bele és megpróbálod begyújtani - a végeredmény általában óriási pukkanás (mert a hülyegyerek nem volt ott kémiaórán, ahol elmondták, hogy a benzin gőzként ég, de baromi gyorsan ám), ha nincs szerencséd még jól fel is fúvódik a rezó (főleg a két félből hegesztett, préselt lemez rezonátorok tudnak ilyet).

Egy jó módszer van: ki kell égetni hegesztőpisztollyal. Leteszed a földre, megküldöd lánggal, mikor felizzik a korom, elzárod a dissous-gázt és csak oxigént adsz neki addig, amíg a végén sűrű, fekete füst jön. Ha már nem jön, óvatosan belenézel, ha semmi sem izzik, vége a műveletnek. Utána fél órán át nem nyúlsz hozzá és még véletlenül sem öntöd le vízzel, hogy "jaó hamar hűljön". De ha nem értesz a lánghegesztőhöz, akkor inkább olyasvalakit kérj meg rá, aki jól kezeli az eszközt.

2016. jan. 31. 11:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Talán nem kellene hülyén használni a motort, és akkor nem rakódna le benne a kox. Rápattansz a motorra és mész vele egy jó ideig, mármint nem 5-10 percet és kész, hanem egy órát legalább, kiégeti magát és kész. Nekem is 2T motorom van, de soha nem koxolja el magát, bár ez függ a használattól, olajtól. Milyen olajat használsz?
2016. febr. 1. 14:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Motul 800 és amúgy abba igazad van mer én mindig csak ilyen 20percet megyek vele de akkor se úgy húzom ahogy kéne, ismerem az egész előéletét mindig motul 800-al használták. 1:40-be keverem, ez a nagyon vékony kox réteg már nem fog kiégni bárhogy használom , ezért gondoltam hogy ki kéne égetni és utánna normálisan használni. :)
2016. febr. 2. 10:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha jó olajat használsz, akkor lehet keverni 1:50-be, és ki fog égni, elkezd melegedni a kipu, és kiégeti magából, de ha tötyögsz vele, akkor koxolja magát, a 2T az nem szereti a tötyögést, pörgetni kell, magas fordulaton érzi jól magát. Szóval pattanj fel rá, és jól húzasd meg, aztán egy órát menj vele normális tempóban.
2016. febr. 2. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy én ha sokat megyek városban a kocsival, akkor kigyullad a lámpa a műszerfalon, olyankor szoktam vele felmenni az autópályára és 25-30 percet megyek vele 120-130 km/h-val, elég neki és kitisztul, kontrol lámpa pedig elalszik.
2016. febr. 2. 13:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Koszi kiegettem hazilag es innentol porgetni fogom ha kesz lesz a felujitas! :)
2016. febr. 2. 20:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Milyen lámpa gyullad ki a műszerfalon?
2016. febr. 4. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Olyan, mint egy csap, de most nem is tudom mihez hasonlítani hirtelen.
2016. febr. 5. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!