Golf 3-ba milyen motor mehet?
Figyelt kérdés
Az autóm motorhibás lett (AEX motorkód), hengerfej cserés. Szerelő szerint "lehet" jobb lenne hossú távon, ha motorcsere lenne. Jelenleg 1.4-es AEX blokk van hozzá. Kérdés hogy ebbe az autóba (97-es5 ajtós ferdehátú) a golf3 motorpalettából melyiket lehet beépíteni? A papírozás más dolog, elsősorban műszakilag értem a kérdést. Három éve vettem ezt az autót egy átszakadt rozsdakupacként, rengeteget költöttem már rá, és nem lenne szívem még leadni a vastelepre ha egy motorcserével kaphat még pár évet.2017. jan. 22. 20:26
1/3 anonim válasza:
Csak 1,4 AEX mehet bele.
Vagy ha megokosítod a motorszámot akkor bármi más 4 hengeres, de ez bűncselekmény.
2/3 anonim válasza:
Az a baj, hogy ha más motort teszel bele, akkor más váltó is kell. És kis hazánk bürokráciája nem enged csak egy fődarab cserét. Kapják be.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Voltaképp két dologra voltam kíváncsi. 1. Hogy technikailag (felfogatás, elrendezés, stb) belefér-e mondjuk a gyakoribb, golf3 1.4 ABD motor, 2. Hogy bele lehet-e rakni bármekkora VW blokkot és ha igen, akkor melyiket. Azt tudom hogy ha a motorkód változik akkor az már papírmunkás dolog. Megjegyzem nem terveztem nagy átalakítást, még csak teljesítménynövelést sem feltétlenül. Az 1.4 nekem elég lenne. Ha menne. Eddig is elég volt. Még néhány napot várok, hátha találok egy működő vagy helyrehozható AEX blokkot, ha nem akkor irány okmányiroda és kivonatni a forgalomból. Az a baj hogy a bontó meg a vastelep sem ad érte tizedannyit sem, mint amennyit csak ráköltöttem eddig és ebben még nincs benne az egykori vételára. Hát mindegy. Mindenesetre köszönöm a válaszokat, megy a pozitív visszajelzés!
2017. jan. 23. 12:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!