Melyik a jobb motor? Fiat fele 1.3 multijet vagy renault fele 1.5 dci?
Mindkettő egy hulladék. A renault delphi üzemanyagrendszerrel van szerelve, ami sűrűn problémás. A motort is könnyű csapágyasra hajtani, mert a hajtókarcsapágyak alul vannak méretezve.
A fiat féle 1.3 szeret kifújni a befecskendezők tűzkarikájánál, de hengerfejességre is hajlamos. A főnökömében van kb 140 ezer valós km és valami iszonyat kopogósan jár. Hidegen nem is megy minden henger. A szerviz csak széttárja a karját, nem tudnak mit csinálni.
Ha jót akarsz magadnak ilyeneket nem veszel. A vw féle 1.6 cr vagy a fiat 1.9 jtd sokkal jobb motor.
1.5 dci-t kb. 15 éve csinálnak, így kár egy kalap alá venni. Tény, hogy rossz hírű motor, de én úgy tudom, hogy valamikor leváltották a dci-nél a delphi rendszert, a csapágyasodás pedig szintén rég megoldott probléma. Nem vagyok otthon franciában, de wikipedia szerint az euro5 verziókban már bosch rendszer van.
A kérdést tehát konkrét évjáratra, típusra kéne szűkíteni.
Ebben a cikkben mindenre választ kapsz a Renault 1.5 dci-ről (k9k):
Ebben a cikkben pedig arról olvashatsz, mi vezet a többiek által felvázolt problémákhoz:
Én egy 7 üléses Daciában hajtok egy k9k-s Renault 1.5 dci-t (63 kW-os, ebben még kettőstömegű lendkerék sincs hibaforrásnak), egy percig sem bántam meg a választásomat. 110.000 km-nél tartok, de láttam ugyanilyen motorral eladó Renault-kat 500-650.000 km-rel ebben a cikkben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!