Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az akku rossz, vagy ennyire...

Az akku rossz, vagy ennyire hideg van?

Figyelt kérdés
Egész héten bent volt a házban, kivittem beraktam a kocsiba (régi swift) és meg se nyikkant. Vissza hoztam, töltöttem fél órát, a töltő szerint 100%-ra felment. De eleve nem is volt lemerülve. Na újra kivittem és beindult. Mentem pár km-t a városban, hazajöttem és egy óra múlva indulni akartam és nem mozdul. Mit csinálok rosszul? Hagyjam tölteni reggelig hiába írja ki a töltő, hogy tele van? Ilyen hamar hogy merülhet így ki?
2017. jan. 21. 15:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Fél óra alatt nem lehet feltölteni egy indító akksit.

Minimum 8 óra kell neki.

De amúgy sanszos, hogy besz*rt az akksi.

2017. jan. 21. 15:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Hány évre gyárták ezeket manapság? Még csak 2 éves. Perion.
2017. jan. 21. 15:23
 3/11 anonim ***** válasza:
A legtöbb akku 2 évet bír. Ennyi garancia van rá.
2017. jan. 21. 15:41
 4/11 anonim ***** válasza:

A töltőd biztos, hogy oké? Esetleg valakitől próba jelleggel kölcsönkérni egy másik akksitöltőt egy feltöltés erejéig?

Ha hamar feltöltődik meg csak ennyi ideig bírja, az lehet attól, hogy lecsökkent a kapacitása.

Meddig bírja az akksi? Olyan 2-7 év között, főleg a használattól függ.

Ilyen kapacitáscsökkenés az akksi belsejében lévő "kémia" megváltozásával jár - az ólom-savas akksik lemezeinek a felülete "leszulfátosodik". Ennek az egyik okozója lehet a túl alacsony töltőfeszültség, ami előfordulhat ha pl. a kocsidban nem oké az elektromos rendszer. Ha másik akkut vásárolsz, akkor lehet előtte érdemes lenne egy fél órányi munkadíjat odaadni egy autóvillamosságisnak, hogy mérjen rá a kocsidra minden oké-e a töltéssel.

Ha más nem, akkor az akkus szakboltban az eladó fog biztosan adni elérhetőséget. Vagy ha olyan hely, akkor meg tudják mérni ők.

De én először szereznék egy másik töltőt, töltés előtt megpucolnám az akksi kivezetéseit (finoman megcsiszolni), utána megtakarítanám az akksi tetejét (letörölni papírtörlővel, szárazra), a visszarakás előtt pedig a saruk belső felületeit is megcsiszolgatnám.

És persze vigyázva, mert ugye sav, meg áram meg munkavédelem...

2017. jan. 21. 15:52
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs rendben ott valami a töltővel. Esetleg a saruk vannak eloxidálódva.

Nálam 6-8 évet bír egy akksi, mondjuk én odafigyelek rájuk.

2017. jan. 21. 16:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem is 6 éves Perion van az autómban. Fél óra alatt nem fog feltölteni még egy ceruzaelem méretű akksi se.
2017. jan. 21. 16:50
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem, és tudom, hogy fél óra alatt nem tölti fel, de le sem volt merülve mikor egy hete kivettem a kocsiból, és végig bent volt a házban. Kicsit gyanakodtam a töltőre is és a kocsi generátorra is. De járó motornál 14.8 voltot mértem az akkun. Amint leállítottam a motort, szépen csökkent vissza. Köszönöm az eddigi tanácsokat.
2017. jan. 21. 18:43
 8/11 anonim ***** válasza:
rossz az akksid, auzért töltött fel
2017. jan. 21. 18:46
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem 6 hónapos baren akksi van. Ennyit birt,éjszakai állásban annyira lemerül hogy reggel már nem indul. Hétfőn viszem vissza garanciára. Ilyen mocskos módon vannak megcsinálva. Rendbe van h hideg van,de akkor is egy éjszaka egy feltöltött akksi nem merülhetne ennyire le. Ha a tied 2 éves az tartós volt. Mondom,enyém 6 hónapos.
2017. jan. 21. 19:47
 10/11 anonim ***** válasza:
ha egy félóra alatt feltöltődött, akkor csak annyi áramot képes felvenni csökkent a kapacitása az aksinak lehet h kuka ,de más töltővel is meg kell próbálni!
2017. jan. 21. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!