Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines autóval miért fulladt...

Benzines autóval miért fulladtam le, amikor megálltam?

Figyelt kérdés

Dízeles autón tanultam meg vezetni, benzinessel csak ma próbáltam meg menni, ugyanis a forgalmi vizsgát hétfőn teszem le. Ez az egész menés annyiból állt, hogy az udvarról vittem ki az autónkat, azonban a felhajtón, amikor megálltam, lefulladt a motor. Ugyanúgy álltam meg, mint dízelessel. Kuplung be, fék, mégis lefulladt. Apukám mondta, hogy valószínű azért, mert elengedtem a kuplungot anélkül, hogy éreztem volna. Lehetséges lenne?

L

2017. jan. 21. 13:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet az, hogy leeset a fordulat mielőtt a kuplungot kinyomtad volna? Vagy kuplung benyomása után állt le az autó?
2017. jan. 21. 13:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha sebességbe van az autó, akkor lefullad, ha hirtelen felengeded a kuplungot.
2017. jan. 21. 13:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy lentebb fog a kuplungja, mint a tanulóautónak, és nem nyomtad le teljesen a pedált.
2017. jan. 21. 13:25
 4/11 A kérdező kommentje:

#1: A kuplung benyomása után állt le, ezért csodálkoztam.

#2: Hátramenetben volt, és megállásnál fulladt le, tehát pont azelőtt, hogy leállítottam volna a motrot.

2017. jan. 21. 13:26
 5/11 A kérdező kommentje:
#3: És ilyen esetben lehetséges lenne az, hogy ha csak egy picit felengedem, anélkül, hogy gázolnék, lefullad?
2017. jan. 21. 13:30
 6/11 anonim ***** válasza:
A dízeleknek nagyobb a forgatónyomatéka és kevésbé fullad le ha felengeded a kuplungot. A benzinesnél óvatosabban kell bánni vele de hamar belejössz majd ha megvan a jogsid. Nekem anno pont ezért javasolták tanulásra a dízelt. Mondjuk ez függ attól is, hogy milyen állapotú az autó mert ha nagyon régi és rossz már a kuplung akkor sokkal nehezebb a dolgod :D de persze hozzá lehet szokni és azzal sincs gond.
2017. jan. 21. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Egy benzinest az is lefullaszthat,ha alapjáraton eltekered a kormányt,ha épp nincsen minden rendben vele.
2017. jan. 21. 13:38
 8/11 A kérdező kommentje:

Az autónk egy Volkswagen Polo Classic, hamar ráéreztem, hogy nagyjából hogy kell bánni vele, meg apukám is magyarázott, hogy ennél az autónál mire figyeljek oda. Csak ezen akadtam ma fenn, hogy hogy fulladt le. De valószínű, ahogy fentebb is mondták, hogy lentebb fog a kuplung, én pedig nem nyomtam le egészen, és ahogy lefékeztem, lefulladt.

Mindesetre, köszönöm a válaszokat! :)

2017. jan. 21. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Vizsga előtt inkább ne próbálgass más autókat a tanulókocsin kívül.
2017. jan. 21. 14:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezt meg kell majd szoknod, hogy alapjáraton a benzines nagyon erőtlen a dízelhez képest, picit másképp kell kezelni. Felhajtón nagyon kell érezd a kuplungot, hogy el tudj vele indulni kézifékezés nélkül, nem is csoda, hogy lefulladtál kezdőként. A megálláskor való lefulladás pedig lehet kisebb műszaki gond is (biztos hideg volt a motor is még).

Amúgy ahogy előttem írták, közvetlenül vizsga előtt tényleg nem ajánlott más autót vezetni, mert elszoksz a tanulóautótól.

2017. jan. 21. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!