Benzines autóval miért fulladtam le, amikor megálltam?
Dízeles autón tanultam meg vezetni, benzinessel csak ma próbáltam meg menni, ugyanis a forgalmi vizsgát hétfőn teszem le. Ez az egész menés annyiból állt, hogy az udvarról vittem ki az autónkat, azonban a felhajtón, amikor megálltam, lefulladt a motor. Ugyanúgy álltam meg, mint dízelessel. Kuplung be, fék, mégis lefulladt. Apukám mondta, hogy valószínű azért, mert elengedtem a kuplungot anélkül, hogy éreztem volna. Lehetséges lenne?
L
#1: A kuplung benyomása után állt le, ezért csodálkoztam.
#2: Hátramenetben volt, és megállásnál fulladt le, tehát pont azelőtt, hogy leállítottam volna a motrot.
Az autónk egy Volkswagen Polo Classic, hamar ráéreztem, hogy nagyjából hogy kell bánni vele, meg apukám is magyarázott, hogy ennél az autónál mire figyeljek oda. Csak ezen akadtam ma fenn, hogy hogy fulladt le. De valószínű, ahogy fentebb is mondták, hogy lentebb fog a kuplung, én pedig nem nyomtam le egészen, és ahogy lefékeztem, lefulladt.
Mindesetre, köszönöm a válaszokat! :)
Ezt meg kell majd szoknod, hogy alapjáraton a benzines nagyon erőtlen a dízelhez képest, picit másképp kell kezelni. Felhajtón nagyon kell érezd a kuplungot, hogy el tudj vele indulni kézifékezés nélkül, nem is csoda, hogy lefulladtál kezdőként. A megálláskor való lefulladás pedig lehet kisebb műszaki gond is (biztos hideg volt a motor is még).
Amúgy ahogy előttem írták, közvetlenül vizsga előtt tényleg nem ajánlott más autót vezetni, mert elszoksz a tanulóautótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!