Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A start-stop rendszerrel...

A start-stop rendszerrel ellátott autón nem károsodik a turbó? Ha teljes terhelés (pl gyors hegymenet) után megállok, ugye akkor is leállítja a motort, ami szerintem hazateszi a turbót.

Figyelt kérdés
2017. jan. 17. 08:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Tűl van lihegve kicsit ez a téma. A turbó nehezebben veszít fodulatot mint a motor és ha a motor nem megy a turbó tengelynek nincs kenése. Tempó után 10mp alapjárat míg a turbó is visszalassul alapjáratra és le lehet állítani. Persze nem versenykörülményekről beszélünk mikor izzik a széthúzott racingturbó.
2017. jan. 17. 15:24
 12/16 anonim ***** válasza:

Mivel manapság az szigorodó euronormák miatt a gyártók ~a garancia idejére csinálnak autót, tehát azt a 100-150e km vagy 4 évet bírja ki.

Elektromos olajzás nem hiszem, hogy lenne, ellenben elektromos "kisegítő" vízkeringető van.

2017. jan. 17. 16:21
 13/16 anonim ***** válasza:

én csak azt nem értem miért kell élből elítélni mindent és mindenkit? Hogy direkt xar autókat csinálnak, meg hogy kibírja a garanciáig aztán... 1000 emberből 999 tuti ezt mondja, de közöttük vajon hányan vannak akik ténylegesen ott ültek a kerekasztalnál amikor tervezték az egészet? Mert hogy azt pár maroknyi ember tudja csak az egész világon hogy így van-e tényleg... én azt látom inkább hogy az új autók sokkal kényesebbek, és már nem viselik el az idióta cicababákat pl akik akkor gurulnak be a szervízbe ha már megállt az autó, meg a nagypapákat akik szerint jóvanazúgy ha 2 havonta 1x beindítjuk a kocsit amíg elmegyünk az utca végéi tescoba.

Meg alapból az autózás egy luxusdolog, akinek nincs pénze szervizeltetni az buszozzon ... ezt el kell fogadni és kész.

Amúgy meg a start-stopra visszatérve tuti vannak kritériumok, mert nekem sem mindig áll le, és a turbónak vannak utólagos kezelése pl vízhűtés pluszba, ha ezt az azonnal leállítod és szétmegy a turbó dolgot ha komolyan vennénk 1 hetes autóban is tönkremenne a turbó, és akkor havonta lehetne csereberélni gariban a gyártóknak, nem hiszem hogy megérné

2020. szept. 1. 16:23
 14/16 anonim ***** válasza:
54%
start stop kinyírja az önindítót, legnagyobb baromságok egyike
2021. febr. 14. 12:30
 15/16 anonim ***** válasza:
32%
az onindito enelkul is meghal elobb-utobb, amugy is filleres dolog cserelni, komolyan ez a legnagyobb gondod?
2021. febr. 14. 18:04
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
az legalább beindul ellentétben az agyi fejlődéseddel
2021. febr. 14. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!