Étolajat lehet kétütemű robogóba tölteni?
Figyelt kérdés
Hazafelé tartok épp, még kb 20 kilóméterre vagyok otthonról, és hallom, hogy szinte teljesen kifogyott az olaj. Eléggé csörömpöl a motor, úgyhogy inkább leállítottam. Van nálam szerencsére étolaj, mert ma bundáskenyérsütés volt a terv, és különtöltős az olaj, meg a benzin. Beletölthetek némi étolajat az olajtankba? Csak amíg hazaérek, mert féltem a motort, hogy olajzás nélkül tönkremegy. Elég hideg van, úgyhogy gyorsan kéne cselekednem. 1998-as suzuki sepia zz 50ccm-es kisrobogó.2017. jan. 10. 13:38
11/13 anonim válasza:
Ezért kell annak aki nem érti, a benzinbe keverni az olajat és nincs ilyen gond többé.
12/13 anonim válasza:
Én mindkettőbe teszek. 1:50 a gyári ahogy adagolja, én meg még teszek a 4 literes benzin tankba még Kb 20 ml-t.
Tehát gyárilag 5 Literhez adagol 1 dl-t( 100 Ml) ha 40 es keveréket szeretnék akkor 5 literhez kéne 1,25 dl= 125 Ml tehát a gyárihoz még +25 Ml 5 liternél.
mivel 4 literes a tank így, hogy 1:40 jöjjön ki az alap adagolással akkor az 5 literhez való 25 ml-t osszuk el 5 el( amennyi az 5 literhez kéne) majd szorozzuk be 4 el(4 liter a valós tank szerinti) és megkapom a 20 ml-t ami még kell a tiszta benzinbe, hogy 1:40 jöjjön ki a gyári adagolás mellett. Minimálisan jobban füstöl, de érezhetően jobb neki, szebben jár, bátrabban nyelelem néha neki :D szóval ajánlom.
13/13 anonim válasza:
lényeg,hogy ne keverjük tehát ne 4 liter olajhoz rakjunk 1 dl benzint XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!