Menyibe kerül egy autóban kicseréltetni a sebességváltót?
Minden autóra ad egy rakás folyamatra normaidőt a gyár. A sajátomról tudom, egy automataváltó cserére 10,5 órát ír elő a gyár ( Volvo ), beviszed egy márkaszervizbe erre többet nem tudnak kiszámlázni munkadíjban, csak 10,5 órát (ez a cumis kategória amit fentebb írtam), a rezsióradíj tizenXezer x 10,5 ás ennyi. Asszem ezek az autodatában is benne vannak. Ha egy akármilyen út széli szervíz 5000/órában dolgozik akkor ez ott 55000Ft normál esetben, ha hasra ütésre akar árat mondai akkor megköszönöm az infót és távozok.
Ami bonyolultabb, annak a gyárilag előírt normaideje is több. Ma már vannak olyan autók/munkafolyamatok amiknél ha nem ismered a gyári problémamegoldási sorrendet, akkor órákat el tudsz tökölni egy 20 perces melóval. Ezt szerintem nem korrekt áthárítani az ügyfélre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!