Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a jele ha besül egy motor?...

Mi a jele ha besül egy motor? Indításra, hogy reagál?

Figyelt kérdés

2017. jan. 8. 17:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem indításkor sül be, hanem menetközben, merthogy egyszercsak megáll és nincs következő indítás...
2017. jan. 8. 17:13
 2/7 cselez ***** válasza:
100%

Ez egy általános kifejezés! Ha besül akkor megszorul. Van úgy, hogy teljesen beáll, és soha többé nem lehet a főtengelyt átfordítani, mert a csapágycsészék egymásra fordulnak, vagy a dugó beragad.

De leggyakrabban kihülés után körbefordul, mintha nem történt volna semmi, csak nem indul be mert a kompresszió nincs meg, hiszen a dugattyú megsérül és az anyaga rákenődik a henger falára (2t-re jellemzö)

2017. jan. 8. 17:20
 3/7 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy már a besült motorra ha ráindítunk akkor mit reagál? Tudja forgatni vagy a henger és a dugattyú úgy összemelegedett, hogy meg se tudja forgatni a főtengelyt?

Azt elfelejtettem írni, hogy autó motorjáról érdeklődök nem kismotorról.

2017. jan. 8. 17:20
 4/7 cselez ***** válasza:
Hát ere válaszoltam fent! Elovastad?
2017. jan. 8. 18:17
 5/7 veterán vas ***** válasza:

Függetlenül attól, hogy kismotorban, vagy autóban történik, ha besül, akkor motor bontás a vége.

Tényleg, minek is kérdezel, ha a normális választ el sem olvasod?

2017. jan. 8. 18:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Ugyan akkor írtuk a kommenteket emiatt nem láttam a válaszodat.
2017. jan. 8. 18:31
 7/7 anonim ***** válasza:
84%
Változó, van hogy tényleg úgy összerágódik hogy meg se moccan utána már. De lehet az is hogy ha kihült, akkor még be is indul. Ilyenkor nem szabad azt hinni hogy semmi komoly baj nem történt. Motorfelújítás kell hogy következzen.
2017. jan. 8. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!