Melyik motor kényesebb a rövid/városi utakra, hideg indításra? (Passat/Bora/Octavia) 1.8T vs 1.9 TDI vs 1.9 PD TDI?
Első!
Miért pont a PD? hamarabb felmelegszik üzem melegre? vagy csak jobban bírja a strapát?
Második!
Az 1.4-1.6 ezekbe a bódékba nagyon kevés!
1.0 Swiftre nem mondok semmit inkább, mert jót nem tudnék!
Egy biztos ilyet még csak véletlenül se fogok venni!
A kérdésben pedig benne se volt, köszönő viszonyban nincs egyik általam feltett autóval se(talán, mert nem is mondanám autónak, inkább egy bódés bicikli)
Városba 4-es Golf 1.6.
Pitsának kell ekkora autó mint a Passat?
Ja megvan... Jampizni.
Suzukit meg nem leszólni, mert nem sok jobb van nála a városba.
A dízelek közül egyik sem szereti a rövid távot, hamar megbosszulja magát az ilyen használat.
Rövid városi utakra inkább valami 1,4 alatti benzinest érdemest venni. A Suzukin kívül pedig van még rengeteg alternatíva kisebb motoros benzines autóra.
Az 1.6-os azon kívül, hogy gyenge, még nem is a legjobb motor!
A hely meg a család miatt kell, ha egyedül használnám akkor tényleg elég lenne a Golf IV. mondjuk a Bora is csak 1 puttonnyal nagyobb egyébként!
Azért nem csak városban járkálnék vele, de tény hogy több lesz a rövid táv, mivel a munkahely 4km-re van(közben meg van vagy 6 lámpás kereszteződés, többnyire sosincs zöldhullám egyik lámpánál sem...
Swiftet hagyjuk már, olcsó kocsi és ennyi az előnye, van itt a környéken elég, mindnek van valami nyűgje, ráadásul városban 50km/h-nál se mondható egy stabil/biztonságos autónak, de ez az én véleményem...
Visszatérve a megtett km-re kb. havi 500-600km megy majd bele ebből majdnem 200km városban!
Fogyasztásra azt is mondhatnám, hogy nem számít, de igazából mindenkinek számít az is persze. A mostani bekéri városban a 10L-t, kint volt már 6,5 is.
Ami miatt váltanék: kicsit újabb, időtállóbb forma legyen, több erőtartalékkal és ha már másikat veszek, kicsit nagyobb hellyel, mert akárhogy is a Hatchback forma nem családi jellegű...
Köszi inkább mellőzzük a kommentek, majd máshonnan érdeklődök!
Nem azt kérdeztem, hogy mit vegyek!
Konkrét típusokat kérdeztem, amik érdekelnek, de úgy látom akkor inkább az 1.8T mint a dízelek...
Nem olcsón fenntartható autót akarok venni, épp egy ilyet készülök lecserélni!
Kérdező: mit kérdeztél? Hogy melyik a kényesebb vagy melyik bírja jobban? Mert én a kiírt kérdésre válaszoltam.
Nem tudnám pontosan megindokolni hogy miért, de általánosságban az adagolós TDI-k megbízhatóbbak, mint a PD-k. Hogy a hideg ezen változtat e azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!