Melyik motor kényesebb a rövid/városi utakra, hideg indításra? (Passat/Bora/Octavia) 1.8T vs 1.9 TDI vs 1.9 PD TDI?
Japók annyira nem... tudom, hogy jók, meg ésszerű, meg megbízható(mondjuk a kasztni szeret egy kicsit hervadni), de valamiért nem fog meg!
a VW benzineseknél valamiért nincs nagy választék, illetve ha van is olyan ami jó az vagy sokat eszik és jól megy, vagy kicsivel kevesebbet és nagyon lomha!
Mondjuk tény, hogy egy R32-nél kárpótolnak a hangok vagy akár egy 2.3 V5-nél is, az még esetleg járható vagy akkor a sima TDI... szerintem akkor valamelyik a kettő közül lesz!
Esetleg egy pár Golf IV/Bora/Octavia tulajt meghallgatnék, hogy hogyan muzsikálnak az 1.6-os motorok, mennyire kell őket szerelgetni, esetleg gyári alkatrészekkel életben lehet-e tartani sokáig.
A Passatot direkt nem soroltam ide, mert ott már tényleg iszonyat lomha az 1.6!
Nekem volt Octavia-m, 1.4-es motorral. 5 évig használtam, közel 300 ezer km-ert tettem bele. Sokszor városon belül futkostam ide-oda.
Most nem azért, de az 1.4-es is elég normális közlekedésre, ráadásul sokkal kevesebbet eszik városban, mint az 1.8t. Átlagban 7-7,5l körül jöttem ki vele, ha csak városban használtam.
Én semmiképp se gondolkodnék a helyedben turbo-s benzinesben, az általad leírt használatra. Válaszd az 1.6-ost, elég lesz az hozzá. Az se fog megállni 8l alatt, és lehet, hogy keveset mondtam. Az 1.8t-nél számolj 10 literrel.
Nos, nekem volt 1.6-os Borám, 1.4 Octavia is volt, most 1.8 5V Passatom van (szívó). Apámnak 1.6-os Passatja van, tesómnak 1.9 PD TDI, anyámnak 1.9 PD TDI Superb, szóval ez pont olyan kérdés, amire tudok érdemben válaszolni.
Az 1.4-es Octavia elég lomha, viszont ha csak városban közlekedsz elég lehet. 1.6 Boráról kb ugyanezt tudom elmondani. Mindkét autó családdal szűkös, ha hosszabb útra kell menni. Egy gyerekkel még el lehet lenni éppen velük. Annyi, hogy a Skoda csomagtartója jó nagy, de a lábtér kicsi. Passat: 1.6 - ha városba használod, akkor elég, kevés országúti közlekedést meg meg lehet oldani, ha nem vagy egy 150 lovas géphez szokva. 1.9 PD - nagyon jó motor, 130 ezer alatt kötelező dolgokon kívül nem kellett piszkálni. 6 literből meg van vegyesben, viszont városba nem ajánlanám, ez pályára való. 1.8 - jó a motor, jó a hang, 125 LE pont tökéletes a kasztnihoz, a fogyasztása viszont egy kicsit több az 1.6-nál, valszeg a 20 szelep teszi. Turbós még jobban megy, de városba teljesen felesleges, csak plusz egy hiba lehetőség.
Még 2.8 V6-ról tudok nyilatkozni, igaz Audiba, de nekem nagyon bejött, élmény volt vele közlekedni. Nagyon jó hang, jó menetteljesítmény, az összkerékhajtásnak köszönhetően piszkosul stabil (B6 előtti Passatok még nem haldex, hanem gyakorlatilag quattro). Fogyasztása nem kevés, de ez nem is arról szól. Ez jött be a legjobban, nagyon szerettem.
Szerintem ha csak városba kell, végy egy 1.6-os Passatot (még tutibb, ha találsz benzin-gázost, úgy spórolósabb a dízelnél), kicsit alulmotorizált, de jó kis gépek ezek.
valahol 800.000 és 1.000.000 körül lesz a vételárra+átírás!
Egyébként én nem vagyok egy nagy termet(sőt)172cm/70Kg, így el tudom képzelni akár a Golf IV/Borát is, szerintem abba is elférne a család, főleg, hogy most még csak 3-an vagyunk és 2 éves múlt a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!