Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hidegben motorhiba jelzés és...

Hidegben motorhiba jelzés és nem mér sebességmérő és a km óra, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Mazda 3 2004, 1,6 benzines, pénteken, mikor -7°C volt, akkor vettem észre, hogy világít a motorhiba piktogram. Nem mért a sebesség mérő sem. Kb. 50 km után leállítottam, majd újraindítottam (tankoltam), ekkor már mérte a sebességet. Bevittem meleg parkolóba, 30 perc után, mikor már felmelegedett, eltűnt a motorhiba világítás is, majd hazamentem. Ma délelőtt ismét ua. a hiba -14°C volt éjszaka. Azt is észrevettem, hogy ha kinyitom a motorháztetőt halk kopogó hangot ad a motor alapjáraton. Jövőhéten megy szervizbe, de van vkinek ötlete, mi lehet a hiba?
2017. jan. 7. 22:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Azt viszont nem tudom konkrétan, hogy mi a hiba oka a vezérlőben.
2018. febr. 26. 22:43
 12/18 anonim ***** válasza:

Üdv!

Esetleg sikerült-e már megoldani a problémát? Nekem rosszabb nem lett, csak gyakoribb, már plusz 10 fok körül is előjön.

2018. nov. 13. 08:00
 13/18 A kérdező kommentje:

Szia,

Nekem az idén még nem jelentkezett, valószínű majd a hidegebb időben jön elő.

Viszont amit megtudtam egy csepeli ismerőstől, hogy az a csepeli cég, aki a neten hirdeti magát, hogy megoldja ezt a problémát, elég lehúzós banda. Valószínű pluszban még egy jó kis összeget felszámolnának az elektronika ki-be szereléséért. Azt nem tudom hogyan dolgoznak.

Szerintem egy Mazdára specializálódott autóelektronikai szerelő is megtudná javítani, de sajnos én ilyet nem ismerek. Ha van ötletetek, ilyen ismerősötök, akkor osszátok meg.

2018. nov. 13. 19:16
 14/18 anonim ***** válasza:
Én idén megpróbálkozom a javíttatással, de nem Pestre viszem. Ha sikeres lesz, írok. Ha küldesz email címet, lehet inkább majd privátban.
2018. nov. 17. 11:08
 15/18 vukesz válasza:

Üdv! Sziasztok!

Nekem is van egy Mazda 3 2006 1.6 benzines példányom. Júniusban került hozzám. Azóta semmi bajom nem volt vele. Majd most az utóbbi 1-2 hétben mióta kezdett csökkenni a hőmérséklet, hasonló problémákba ütköztem. Reggel hidegindításnál motor visszajelző. Munkahelyre beérve, felmelegedett motorral újraindítva is maradt. Majd munka végén amikor indultam haza (addigra melegedett az időjárás) megszűnt, eltűnt a jelzés. Aztán ma reggel ismét, viszont most már olyan hideg van nap közben is, hogy szinte minden indításnál jelen van. A sebességet nekem méri, azzal nincs gondom. Reggel mintha nehezebben is akart volna beindulni, bár az lehet aksi gond is, nem tudom ezzel mennyire lehet összefüggésben. Egyébként az autó nem erőtlen, nem rángat, szépen megy. Ha van valami fejleményetek majd ezzel kapcsolatban, örülnék ha megosztanátok. :)

2018. nov. 19. 21:26
 16/18 A kérdező kommentje:

Szia,

A nehezen indulás szerintem nincs ezzel összefüggésben. Azt furcsállom, hogy meleg motor újraindításnál nem szűnik meg, nekem eddig mindig megszűnt. A motor teljesítményére szerencsére nincs hatással ez a probléma.

Egyébként ebben az évszakban nekem most jelentkezett először (reggel 0°C volt).

A Kollégának megírtam elérhetőségemet, biztosan megosztja a tapasztalatait (privátban).

2018. nov. 19. 22:05
 17/18 A kérdező kommentje:
Feltételezem, ha dobsz neki egy email címet, Téged se hagy ki.
2018. nov. 19. 22:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Üdv!

Ha méri a sebességet, akkor szerintem szerencsés vagy, mert más hiba lesz, ami könnyebben orvosolható. Érdemes kiolvastatni a hibakódot, az gyorsan megvan.

2018. nov. 20. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!