Hidegben motorhiba jelzés és nem mér sebességmérő és a km óra, mi lehet a baj?
Szia!
Sajnos szervízben nem fognak tudni segíteni, ugyanis a motorvezérlőben van hiba, ami hideg időben jön elő csak. Ugyanezzel szenvedek én is télen, nekem 2004-es, 1.4 benzines van. A sebesség jeladó az ABS jeladóval együtt van a keréknél, nem a váltóban, én is próbáltam azt ellenőrizni, annak semmi baja. A motor tetején a légszűrő házzal egybeépítve van a motorvezérlő, abban van valami hiba, elvileg javítható, neten 60.000,- Ft-ot írnak rá, Pesten van a cég, én nem csináltattam még meg. Külföldi fórumokat is olvasgattam, illetve felhívtam pár szervízt, ez típushiba sajnos 2004, 2005-ös évjáratokat érint, ha nem csináltatod meg rosszabb nem lesz, csak bosszantó ugye, hogy japán autó és ilyet produkál... Ha kétséged van, próbáld ki legközelebb, ha produkálja, pár percig melegíted a motort, nem kell több kilométert se menni, csak legyen langyos, a motorvezérlő is melegszik kicsit a tetején, újraindítás után méri a sebességet, a check engine pedig 4 indítás után elalszik, utána amíg a motor meleg lehet -20 fok, akkor se jön elő a hiba, csak ha kihűl az autó.
Szia,
Köszi a válasz, közben én is megtudtam, amit írtál, mármint, hogy javítható 60 ezerért. Azt mondták 400e Ft a hardver csere, de az egyik szerviz megsúgta, hogy hol lehet javítnani (ők is oda viszik, nyilván felárat számolna fel a javíttatásért). Nekem is azt mondták, hogy nem romlik, amit sajnos cáfolok. Tavaly -5°C körül kezdte ezt a hibát mutatni és megszűnt a hibajelzés, ha már meleg volt a motor, most meg már 0°C körül is előjön, de nem mindig és nem minden esetben szűnik meg a hibajelzés meleg motornál. Erősen gondolkodom azon, hogy megcsináltassam.
Nekem is először nagyobb mínuszokban kezdte, most meg màr 0-5 fok között is előjön. Melegedés utàn nàlam minden esetben 4x kell újraindítanom az autót, a hibakód akkor törlődik. Én amíg így marad, szerintem nem engedem, hogy belenyúljanak a vezérlésbe? Mi van ha hibàznak és utàna rosszabb lesz? Ezt a 3 téli hónapot àt lehet így vészelni, igaz engem is idegesít, de vêgülis A-ból B-be mindig elvisz
Ha megadnà magàt végleg, akkor ràszànom azt a 60 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!