Piaggio liberty 50 2t-ben ha kicserélem a fényszóró izzót (20/25W) erősebbre akkor mi történhet?
A világítótekercset az eredetire méretezték, azt tudja ellátni.
Erősebb izzó rosszabbul fog világítani...
nem tudja ellátni a generátor elég árammal. Nem lesz jobb. Ha meg véletlen mégis, akkor kifakítja a lámpabúrát, meg a fényvetőt (foncsort) a fényszóróban, ezen kívül megéghet a csatlakozónál is, a vezeték megégéséről nem is beszélve. 25W az 12 voltos névleges rendszerfeszültséggel számolva (13,5-14,4 V között normális, de ebbe most ne menjünk bele) 2 Amper körüli áram, erre vannak méretezve a vezetékek. Ha ebbe beledobsz egy 35 W-os izzót, az már 3 Amper, ha nagyokosan mégnagyobbat, akkor annak mégtöbb az áramfelvétele. Röviden: ne csináld, elég a gyári.
Ha fényerőt akarsz növelni, políroztasd fel a foncsort (vagy cseréld azt ki, valami márkásra, ha tudod -pl Hella-), illetve ha megmattult már a búra, azt is políroztasd fel, sokkal többre mész ezekkel a fénytechnikai beavatkozásokkal, mint egy erősebb izzóval. (tény, az izzócsere egyszerűbben hangzik, de semmiképpen se célravezető)
Én 1 éve járok 55 wattos H3 projektorral. Menet közben tökéletes fénye van, ha nem kapcsolok mellé más fogyasztót (index, fék), és nem lépett fel semmi komplikáció a vezetékekkel. Ha megég, max kicserélem, faék egyszerűségű egy robogó elektromos hálózata.
Szerintem megéri, ehhez képest használhatatlan fénye van a legjobb gyári lámpáknak is.
nem tudom mennyibe kerül egy polírozás, szerintem ha kiszereled, és úgy oda viszed, akkor párezer ft. Nekem így gond nélkül jó az én robogóimban (2 db Kymco Super 9).
Az egyiknek be kellene állítani, mert buktam vele egyet, akkor elugrott az egész, de a másiknak tökéletesen terít éjszaka a fényszórója (az majdnem full sérülés mentes, bukva nem volt vele, egyszer borult el álltó helyében :/ )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!