Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell jeges úton régi...

Hogyan kell jeges úton régi autóval lejtőn lemenni, illetve fel?

Figyelt kérdés

Vezettem már hóba, de féltem nagyon max2-ig váltottam fel és ilyen 30-35-el mentem városba. Nekem az az örök félelmem, hogy megcsúszok és felmegyek a járdára... és ott épp egy gyalogost találok meg.

Régi Swiftem van, szóval semmi elektronika nincs ami segítene.

2017. jan. 4. 20:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Jeges úton, ónos esőben inkább ne ülj kocsiba! Ha nem olyan vészes a helyzet, akkor nyugisan menj! Kerüld a hirtelen gázt, féket, kormánymozdulatot. Esetleg indulhatsz második sebességfokozatban, hogy a kipörgést elkerüld. Lejtőn támaszkodj a motorfékre. Ha vízszintes az útm akkor viszont inkább magasabb fokozatban közlekedj, 30-35 körül ez lehet hármas.
2017. jan. 4. 20:31
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Te ilyen nyárisofőr vagy? Annyi hó van mostanában hogycsakna. Egyébként igen,tartsd be a sebességhatárokat,és hirtelen fékezéseket lehetőség szerint kerüld. Motorfékkel,visszaváltogatva lassan gurulj a lámpához,üresbe ne rakd csúszós úton soha. Ha megcsúszol ,ne lépj bele a fékbe,ellenkormányzás és gázadással reagálj. Városban mega főutak annyira le vannak taposva h a mellékutcákhoz képest teljesen járhatóak,buszok és a nagy forgalom miatt szinte nem is csúszik ha rendesen mész,nem nyolcvannal. Nem kell elektronika,rendes oktatónál kell tanulni,vagy vezetni tudó emberek ülnek melléd friss jogsinál akkor jobban megtanulsz vezetni.
2017. jan. 4. 20:37
 3/12 Donald J. Trump ***** válasza:
Vissza kettő padlógáz, ellenkormányzás. Mint a Mäkinen.
2017. jan. 4. 20:40
 4/12 A kérdező kommentje:

Hááát 1 éve volt valami havacska vagyis 2015-be december környékén, akkor 3 hetes jogsival a fél város megkerülve jöttem haza. De másképp nem nagyon tudok suliba menni, busz kb. ott van ahol a suli, nyernék vele 2 percet. Mindig is vittek, vagy taxi, de azok le vannak terhelve jeges időbe. Igazolás miatt parázok, mert ez még város, és csak a falusiaknak fogadják el azt ,hogy nem tudtak bejönni az időjárás miatt. Egyszer elkéstem, azt mondta a osztályfönök, hogy a vezetőség döntése ez, vitázni lehet, de nem érdekli őket. Inkább legyen egy igazolatlanom mint egy jó kis balesetem ami miatt örök életemre lelkileg vagy testileg megnyomorodok. Inkább maradok akkor itthon.

Köszi a válaszokat.

2017. jan. 4. 20:47
 5/12 anonim ***** válasza:

OFF

Ha nagy a város, van rendes tömegközlekedés. Ha nem nagy, akkor meg valószínűleg elérhető a suli 15-20 perc gyaloglással.

2017. jan. 4. 20:51
 6/12 Donald J. Trump ***** válasza:
93%
Ezt hívják táposnak :D
2017. jan. 4. 20:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Nincs a családban egy valaki aki régóta vezet és beülne melléd ilyenkor párszor? meg járhatnál gyakorolni ,utána ha ráérzel már nem nagy para. De ha félsz inkább menj busszal,hiába időben nem vagy előrébb de nem izzadod végig az egész utat.
2017. jan. 4. 20:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Menj el egy elhagyatott helyre és gyakorolj. Meg kell szokni, mit bír az autó, hogyan kell reagálni ha megcsúszik, stb. Ne akkor lepődj meg, hogy nem ér semmit a kormány, amikor jön szembe a kamion...
2017. jan. 4. 21:39
 9/12 A kérdező kommentje:

8 kilóméter szép nyári időbe olyan 1 óra gyaloglás nekem, van aki 45 perc alatt is bemegy :) és még oda a suli vagy 4 km. nem azt mondom, hogy egészségtelen, de hóba azért nem, meg főleg jégbe... fúj. :)

Végig nem izzadom, csak egy pici szakaszon, ami tényleg meredek, és hókotró nem jár arra mert nem fér el, sokan állnak az út szélén is. Szóval igazi káosz.

Kedves Donald J. Trump nevű felhasználó! Lennél kedves a felhasználói nevedet megbecsülni? Ha sikerült így regisztrálnod, akkor legalább ne semmisítsed meg kis időn belül a regneved. Viselkedj úgy mint Trump, legyél populista és aggódj a kispolgárokért, mint én. Nem szeretem az elitet, bár olyan környéken élek, mint kivehető, de ez az arrogáns viselkedés nem szimpatikus számomra, nem vagyok elitista semmiben nem vagyok politikailag korrekt ( P.C.). Nem kell megbélyegezni táposnak alaptalanul senkit, nem kell így viselkedni. Nem jó, ha azért sorolsz valakit alacsonyabb kategóriába mert esetleg van lehetősége autóval járni a 21. századba vagy épp mert még nem tapasztalt zord időjárási körülményeket a saját uralma alatt ( értsd: nem csapatott még jégbe,hóba). Valóban, meg kéne reformálni az autós oktatást osztrák példa alapján, ahol tesztpályán gyakorolhatják a jeges körülmények feletti uralmat úgy, hogy nincsenek kitéve balesetveszélynek.

2017. jan. 4. 21:39
 10/12 Beviz Elek ***** válasza:

Ott a pont!

Leesik a hó/ónos eső, este gyorsan menj ki egy nagyobb üres placcra (Teszkó vagy Auchan parkoló pl) és csapassad neki. Kézifék, satufék, kanyar, stb.

Amíg nem tapasztalod ki hogy mit/hogy kell csinálni ilyen úton, addig csak parázni fogsz tőle.

2017. jan. 4. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!