Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hagyan kell autómata autót...

Hagyan kell autómata autót vezetni?

Figyelt kérdés

Manuális autóval tanultam vezetni,de autóvásárlás elött vagyok, és amit kinéztem az a kormány mögött elhelyezett autóma váltós.

Soha nem vezettem ilyen autót de mindenképp autómatát akarok. El tudná valaki részletesen magyarázni, hogy mikor melyikbe kell váltani? Pl amikor megyek normál tempóban és a kereszteződésnél meg kell állnom, vagy amikor parkolni szeretnék?

2017. jan. 4. 06:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

a gázpedállal gyorsitasz a fékkel fékezel.

a kormánnyal irányítod merre menjen. A dudával hangjelzést adsz.

a váltóval A D mint drive mész, a P mint parkoló milyen meglepő parkolsz.

Az R a hátramenet, az N a nulla, üres.

Kb ennyi tehát ha

menni akarsz akkr D.

Ha beálltál a parkolóba és leparkoltál a P

Hátra akarsz menni akkor az R

Ha üresbe akarod tenni akkor N

2017. jan. 4. 11:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Amit még nem írtak: a fék helyettesíti a kuplungot. Az üzemmódok közti váltáskor le kell nyomni (tehát pl. ha P-ből D-be akarod rakni). Ezt minden esetben álló helyzetben fogod megtenni, tehát nem kell rá külön odafigyelni. Valamelyik automatánál a D mellett van még "3" és "2" jelzésű üzemmód is, ezek között lehet fék nélkül is váltani (de ez a régebbi autókra jellemző).

D alatt lehet még egy M-el jelölt manuális üzemmód. Ebben nem fog magától váltani, megvárja, hogy te megnyomd a megfelelő gombot (ez a kormány körül szokott lenni). Előzéskor pl. hasznos lehet, de alapvetően meglehet lenni nélküle.

2017. jan. 4. 11:17
 13/13 anonim ***** válasza:

Jajj ne.. a Fékkel ne kuplungoljon, az nagyon rossz amikor az ember manualhoz szokott és kuplungolni akar ezért a fékbe tapos bele bal lábbal..

Szóval a fékkel ne helyettesítsen kuplungot.

De erről már a tán 2. hozzászóló helyes leírást csinált csak a sok okos lepontozta :D

2017. jan. 4. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!