Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol gyakorolni a vezetést?

Hol gyakorolni a vezetést?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy barátnőm megkért, segítsek a lányának vezetés gyakorlásában. Most tanul, de szerintük nem elegendő amit az oktatóval gyakorol, viszont nekik nincs kocsijuk, ezért kértek engem.

Hová érdemes ilyenkor menni gyakorolni?

A válaszokat előre is szívből köszönöm!

Anna

2016. dec. 30. 15:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak és kizárólag a saját területedre, vagy az övékére.

Mert amúgy bármilyen úton tilos és igen komolyan megbüntethetnek érte téged!

De ha ennyire nem megy ennek a lánynak a vezetés, akkor vegyen plusz órákat.

2016. dec. 30. 15:49
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Közforgalom elől elzárt magánterületen a terület tulajdonosának beleegyezésével. Bárhol máshol megbüntet érte a rendőr téged is és a lányt is, plusz a lányt 2 évre eltiltják a jogsi szerzéstől. Inkább vegyen pót órákat.
2016. dec. 30. 15:51
 3/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen!

Nekem csak egy kis udvarom van, ott szerintem nem túl sok gyakorolni való lenne, a barátnőm pedig lakótelepen lakik... :( A részletekről még nem beszéltünk, gondoltam, szívesen segítek, ha tudok, nem gondoltam, ennyire körülményes a dolog...

2016. dec. 30. 16:23
 4/11 anonim ***** válasza:
80%

Finomabban fogalmazva, oda érdemes menni, ahol nincs rendőr, és van elég hely a gyakorláshoz.

Ez pedig nem egy bevásárlóközpont parkolója lesz, hanem egy tanya udvara, vagy egy telephely, esetleg egy belátható dűlőút, ahol nem tudnak meglepni benneteket.

Azzal is tisztában kell lennetek, hogy sokat nem tudsz segíteni, bár az a kevés is sokat érhet.

Az autó kezelését tudja gyakorolni a leányzó, már amennyiben hasznos neki az oktatóétól sokban különböző autóval is gyakorolni.

A legfontosabbat nem tudjátok együtt gyakorolni: a szabályos közlekedést.

Talán még a parkolások, manőverezési feladatok gyakorolhatók, ha van arra alkalmas terület, de a szabályok gondolkodás nélküli tudása lesz még fontos a forgalmi vizsgán, ami elméleti feladat, ha a leányzó tisztában van azzal, hogy mit lehet, nem lehet, megnyugtató magabiztosságot ad, és valóban csak a végrehajtásra kell koncentrálni.

2016. dec. 30. 16:27
 5/11 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg ennyire körülményes.

Hisz minden, ami nem magán út, hanem közút, ott jogosítvánnyal lehet csak vezetni, ami meg a lánynak nincs. Te pedig ha engeded vezetni őt ott, akkor azért meg téged is megbüntethetnek.

Régen azért nem volt ennyire szigorú a dolog, nem is volt ennyi ellenőrzés, mint manapság, így régen valóban sokan vezettek és gyakoroltak úgy, hogy nem volt jogosítványuk, de a mai világban ez nem így működik.

Úgyhogy a legjobb és legbiztonságosabb megoldás valóban az, ha vesz plusz órákat az oktatótól.

2016. dec. 30. 16:31
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

A földúton én is gondolkodtam, jó messze a várostól (vidéken élek, nem Budapesten). A szántóföld magánterületnek számít?

2016. dec. 30. 16:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A szántóföld valakinek a tulajdona, vagyis nem használhatod, ha nem a sajátod.

És ott is lehet rendőr, szóval én nem ajánlanám!

2016. dec. 30. 16:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

már számtalanszor leírtam az ilyen kérdésekhez haverom esetét, mikor elment a faterjával vezetni tanulni ki a határba, és pont akkor jött a rendőr.

a srácot 1 évre eltiltották a vezetéstől, törölték az összes vizsgáját (kresz, rutin) mindent újra kelett csinálnia az eltiltás után, faterját meg megbüntették 100 ezerre vezetés tiltott átadása miatt.

ja és kapott 5 büntető pontot is.

egyébként egy valamire való oktató el szokta mondani, hogy vezetni gyakorolni csak olyan elzárt magánterületen lehet, ahol nem veszélyezteti mások testi épségét.

2016. dec. 30. 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:
71%
Mifelénk van egy nagy gyártelep, vagyis a múltrendszerben volt gyár, ma már egy magára hagyott telep. Egyik haverom tulajdonában áll, és jó nagy. Én oda vittem ki barátnőmet vezetni. Pakolgattam le bólyákat, konténereket targoncával állítgattam be, hogy gyakoroljuk a parkolást is stb.
2016. dec. 31. 09:35
 10/11 A kérdező kommentje:

Igen, azt hiszem, ilyen lenne az ideális megoldás a számunkra is :) Ha nem vagyok túl kíváncsi, elárulod, az ország mely táján van ez a gyártelep? :) Amilyen szerencsés vagyok, biztosan nincs közel.

A szántófölddel kapcsolatban, igen, tudom, hogy nem használhatom, ami nem az enyém, köszönöm. :) Egy ismerősöm mezőgazdasággal foglalkozik, gondoltam, neki biztosan van olyan területe, aminek nem okoz kárt, ha autóval átmegyünk rajta néhányszor. Ezért kérdeztem, a szántóföld milyen területnek számít, ha kapok a tulajdonostól engedélyt a "használatára".

Köszönöm még egyszer az eddigi és az elkövetkező válaszokat, és egyben Boldog Új Évet szeretnék kívánni mindenkinek!

Anna

2016. dec. 31. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!