8 általánossal lehetek nemzetközi árufuvarozó CE kategóriával?
Nagyon unom az iskolát, abba akarom hagyni.
Szívesebben dolgoznék már belföldön teherautóval. Amíg nem lesz meg a jogosítvány addig dolgoznék egy raktárban. A C kategória feltétele a B kategória?
C+E-nek meg a C a feltétele? Jól tudom?
Azt csináld, amihez kedved van, sose azt, amit mások elvárnak. Így ha "rákefélsz", akkor csak magadnak róhatod fel. Ne ess abba a hibába, amibe én, hogy mindig másoknak akartam megflelni, és lassan 20 éve szopás az életem (teszem hozzá, még nem vagyok 35 éves). Ha tehetném, most a 12 éves önmagamat rúgnám jól tökön, hogy magáa hallgasson, ne a szülőkre. Mai fejjel ált. isk után szakközép (nem gimnázium), ott egy érettségi nélküli szakma (csak hogy legyen valami civil szakma is a kezembe), aztán jogsit megszerezve pár évig kajafutárkodás, majd ahogy megvan a korhatár, akkor vagy taxi, vagy nemzetközi kamion. Nyelvtudás az úgyis ragad rád idővel, a CMR az magyarul, németül de még litvánul is ugyanaz, nem kell túldimenzionálni. Nem degradálni akarok senkit, van jónéhány sofőr ismerősöm, cimborám, de a PÁV II, GKI, C+E, ADR stb ami a fuvarozáshoz kell, az még egy hikomatos majomnak is sikerül, nem egy rakétatudomány. Ha nem sikerül, akkor effektíve az életképesség a vitatható.
Én elkövettem azt a hibát, hogy végzettségeket halmoztam össze, papírhalmaz fekszik a fiókomban, de legalább beszélek szinte anyanyelvi szinten angolul, és elmondhatom, hogy a városunkban a diplomás taxisok szűk táborát erősítem. Szóval igen, ott vagyok bő 30 évesen, ahol már lehetnék több, mint 10 éve, ha nem másokra, hanem magamra hallgatok.
Lényeg, hogy szeresd amit csinálsz, és kész.
Az önvezető autók meg tényleg nem a mi életünk megkeserítői lesznek, egyrészt a fentebb említett GPS pontatlanság miatt. Másrészt, pl sakál részegen szombat éjszaka én se szívesen ülnék be egy robot taxiba, hogy haza vigyen, valahogy jobban megbízom eg hús-vér sofőrben, mint egy, a forgalmi szituációkat 1-esek és 0-ák formájában értelmező számítógépben.
Köszönöm a választ!
Pont most nagyban változhat az életem.
Azóta már megvan a B kategóriás jogosítványom és januárban kezdem a teherautót.
Ja, igen. Egyébként 17 éves vagyok.
A kérdés kiírásakor 16 voltam.
na ezt meg tudom érteni.
Én voltam/vagyok még mindig irodában is a taxi mellett. Ha egyszer szabadulok az irodából, akkor soha többet. Én tapasztalatból tudom mondani, hogy ettől nagyobb agyf@$z nem nagyon létezik a világon. Ezerszer inkább tűröm a sok barmot a taximban (még ezt is, amelyik telibe rókázta a jobb első ajtót belülről), mint az irodista barmok irritáló, öntelt, "ki ha én nem" pofáját. Legszivesebben én is nemzetköziznék (mondjuk nekem a furgon is jó lenne, nem feltétlen kamion), csak a családom lebeszélt róla, legyek inkább taxis, ha már mindenképpen vezetni akarok, akkor legalább minden nap haza megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!