8 általánossal lehetek nemzetközi árufuvarozó CE kategóriával?
Nagyon unom az iskolát, abba akarom hagyni.
Szívesebben dolgoznék már belföldön teherautóval. Amíg nem lesz meg a jogosítvány addig dolgoznék egy raktárban. A C kategória feltétele a B kategória?
C+E-nek meg a C a feltétele? Jól tudom?
Estin is le lehet rakni az érettségit amúgy, szóval ha olyan nagy irányban változok én vagy a világ nincsen minden veszve.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
3 haveromból kettő nem bírta 1 évnél tovább a nemzetközi áruszállítást. Mindegyikük megcsinált a C+E-t, és nyergessel csapattak, minimális nyelvtudással.
Ha még nincs B-d sem kb. 1 M körül lesz a jogsid.
Jobban járnál, ha amíg van rá lehetőséged tanulj valami szakmát (most még ingyen van, utólag 4-500000 lesz majd egy középfokú okj-s végzettség), és legyen érettségid is! Az értettségi önmagában még wc papírnak sem alkalmas, mivel túlságosan merev, de sok mindenhez kérik.
A mai világban nem árt több lábon állni, előfordulhat olyan is későbbiekben, hogy egészségügyi okokból nem vezethetsz majd (ez egyszerűen genetika pl: szív problémák...), meg ott van az az opció is, mint a haverjaim esetében.
Egy munkáltatói szemszög: én egy 18 éves friss jogsis ember kezébe nem adnák teherautót, de még egy 3.5 T-at sem! Az ilyen fiatalok többnyire még meggondolatlanok, a teherautókon élik ki a száguldási vágyaikat...
Persze, csak megvágnak ha a korongon észreveszik. Nem így működik ez...Nekem van azért valamennyi eszem, nem az a tipikus nagyzolni akaró tajparaszt vagyok béemvével.
Lehet a haverjaid nem tudtak semmit a szakmáról, nekem nem egy kamionos ismerősöm van, és nem st22lacikától tudok a sofőrködésről.
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz, de ne hagyd ott az iskolát!
Én a főiskolát hagytam ott a kamionozásért, de ma már nem tenném.
Tanulj, minimum érettségi, de inkább diploma. Kamionos még azután is lehetsz, és ha bármiért nem tudod/akarod csinálni, lesz hova mozdulnod.
Azonkívül én nagyon nem tartok még az önvezető kamionoktól, de te fiatal vagy, téged már érinthet, ezért is gondolni kell a jövőre.
Műszaki pályára menj, az jó akkor is, ha sofőr leszel, és jó lesz az automata járművekhez is, mert valakinek majd azokat is karban kell tartani, szerelni, ellenőrizni, irányítani, rakományt rögzíteni stb.
Ha az automata jármű megvalósul - és egyszer megvalósul - akkor nagyon át fog alakulni a világunk, szakmák szűnnek meg és újak jönnek majd létre.
Tanulj meg középszinten angolul/németül, az ma már elengedhetetlen, jobb sofőröknél sem ritkaság napjainkban.
Együtt nőttünk fel ,és az egyikük apja kamionos volt egész életében, még nyugdíj után is dolgozott amíg bírta... képbe voltak, csak beszélni róla meg csinálni nem ugyan az.
Amúgy nem tartom rossz szakmának, ha más végzettségem és munkám lenne lehet én is kipróbáltam volna, de jelenleg 8:00-16:00-ig csak hétköznap megkeresem azt a pénzt, amit ők kaptak, úgy hogy havi 4-5 napot voltak otthon.
Hát, rengeteg állás hirdetést néztem. Nem elvárás a középfok.
Német/osztrák céghez alapfokú német nyelvtudással is simán ki lehet jutni tudomásom szerint és ott meg lehet keresni 2000-2500 eurót. Nagy a sofőrhiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!