8 általánossal lehetek nemzetközi árufuvarozó CE kategóriával?
Nagyon unom az iskolát, abba akarom hagyni.
Szívesebben dolgoznék már belföldön teherautóval. Amíg nem lesz meg a jogosítvány addig dolgoznék egy raktárban. A C kategória feltétele a B kategória?
C+E-nek meg a C a feltétele? Jól tudom?
Jogosítványt adnak 8 általánosra is, viszont hogyan is akarsz külföldön beszélni nyelvtudás nélkül?
B kategória kell két évig, utána mehet C+E, 21 éves korig csak belföldön mehetsz.
Rossz az elképzelésed úgy ahogy van, kikerülsz az életbe és pár év múlva feladsz mindent, leszarsz mindent majd mert meglátod hogy gy nem lehet egyről a kettőre lépni, örülhetsz ha minimálbért kapsz. Mert kb. így működik, ezt akarod?
8 általánossal ne legyenek nagy álmaid.
Azzal se tervezz hosszú távon, hogy ma még milyen munkához elég a 8 általános, sok területen hoznak újabb, szigorúbb rendelkezéseket, nem lehetsz biztos abban, hogy nem lehetetlenülsz el rövid időn belül az alul-iskolázottság miatt.
Unod az iskolát?
A munkát még hamarabb, még jobban utálni fogod, ha nem alkalmazkodsz másokhoz.
Ma már kell minimum egy érettségi, azzal szükség esetén lehet tovább lépni, pályát módosítani, 8 általánossal bizonytalan lesz a jövőd a munkaerő piacon.
Tanulj, amíg megteheted, legyen minimum egy érettségid, kamionozáshoz meg idegen nyelvet is beszélni kellene
Alapvetően egyetértek az előttem szólókkal, de néhány pontosítást tennék.
"Szívesebben dolgoznék már belföldön teherautóval."
Ehhez valószínűleg nem fog kelleni az idegen nyelv. Legalábbis remélem, hogy a közeljövőben nem! :D
PÁV II?! Elég a PÁV III. is. A magasabb fokozat pl. az ADR-hez, vagy a buszhoz kell. 8 általánossal viszont gondolom nem akarsz ilyen mélységekben elmerülni a témában. És minden épp eszű ember az orvosit és a PÁV-ot csinálja meg legelőször.
Wáberer Gyuri bácsi kérésére nem régiben változtatták a kategória megszerzésének feltételét. 18 éves kortól megszerezhető a C kat. Az E kat. úgy emlékszem ugyanúgy 21 évhez van kötve. Valamint 21 éves korig CSAK belföldön dolgozhatsz vele.
Önvezető kamion?! Ez mindig megmosolyogtat! :)
Persze, tudom, hogy ez a jövő és el is fog jönni. De nem mostanában! Szép és előre mutató technológiák ezek. De ez nem csak annyiból áll, hogy mész a pályán és markolod a kormányt. Csak egy végtelenül egyszerű példa. A GPS-ek még a mai napig, vagy nem ott irányítanak, ahol kellene, vagy nem a pontos címre megy. A sofőr ezt könnyedén felül tudja bírálni, de ha egy teherautó követi a saját naviját, akkor abból szép kis beszorulások lesznek, vagy rossz telephelyre megy. Aztán magyarázd meg egy gépnek, hogy Ba' meg! nem ide, hanem 2 portával arrébb kell menned.
Csak egy darabig akarok belföldön dolgozni. Tapasztalatot kell szerezni szerintem az elején.
Az önvezető kamion elmegy A-ból B-be, ennyi...de kinek lesz arra kerete, hogy egy flottányi önjárót vegyen? Elég sok idő az, mire lecserélődnek a mostani gépek.
Egy angol, német középfok szerintem többet ér mint az érettségi.
Miért ne sikerülne a PÁV 2? Oda kell figyelni aztán sikerülni fog.
A B-s alkalmasságin a színlátásommal és a távollátásommal nem volt probléma.
Ja, ADR-t és élőállatot is tervezek.
Nem kell verset elemezni hozzájuk...
Én egy szóval sem mondtam, hogy nem sikerülhet a PÁV II. (Ezt valaki előttem említette). Annyi volt a lényege, hogy az már egy magasabb kategória, a PÁV III. az alap a munkavégzéshez.
És mellesleg, úgy van az kitalálva, hogy egy kipihent, átlagos ember kényelmesen meg tudja csinálni.
A többihez (nyelv, iskola) meg szándékosan nem akartam hozzászólni: az a Te dolgod!
Ahogy kezdtem is, csak az előttem szólókat pontosítottam egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!