Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.6-os automata honda autopályán?

1.6-os automata honda autopályán?

Figyelt kérdés

BP-re költöztem, egy ideig kifejezetten jó helyen lakom, ám elvileg ez hamarosan változni fog. Most 7km-re lakom a munkahelytől, BKK-val 35perc az út. Mivel remélhetőleg a további 3-5 évben itt szeretnél dolgozni ahová most kerültem, elgondolkodtam, hogy mivel kéne járnom.

Mivel nekem is bssza az orrom az euro 3 alatti dízelek "illata", meg városban vagyunk, benzines mellett döntenék. Ezen belül is Civicen. Mivel van sok lámpa, a manuális benzineseket meg nem szeretem, ráafásul csak automatát vezettem eddig, kitartanék ezek mellett.

4 sebességes, 1.6os 94 és 00 közötti civic. 90-115 lóerő.

Városba elég kicsi és fürge, megbízható, és remélhetőleg nem benzintemető. De ha a benzin ár megint el megy az egekbe, és soknak bizonyul a fogyasztása a keresetemhez képest gázosra alakíttatnám.

Vidéken van a család, és hát havonta 1-2 alkalommal haza jönnék, ez 250km ajtótól ajtóig.

Nos a kérdés: Ezzel a 4 sebeséggel mennyire szeretné a pályázást a civic, úgy 120-140 között? Menne a pörgés bele a 4 ezerbe, vagy annál hosszabb a váltó?

Tudtommal az automata 4 sebesség áttételben olyan mint egy manuális 5-ös, mert nem szükséges az 1-es sebesség az elinduláshoz. Amivel most járunk haza az egy kompresszoros 1.8as merci. 5g váltóval eszik 10 litert 140nél.

2016. dec. 24. 21:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem 3500-4000 körül fog forogni 140-nél, viszont a Mercivel ellentétben ez kis mákdaráló, így annyit biztosan nem fog enni.

Én hagynám az automatát, városban egy literrel kevesebből kijössz a kézissel. A váltásba belejössz két nap alatt :D

2016. dec. 24. 21:57
 2/3 Tomcatters ***** válasza:
Detto ugyan az a velemenyem mint az elozonek :D Meg amugysem hatrany ha valaki megtanul normalisan kuplungolni/valtani :D Nem nagy kunszt :D Hajra
2016. dec. 24. 22:18
 3/3 anonim ***** válasza:
4 sebessèges automata mindenhogy többet eszik.
2016. dec. 25. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!