Másutt is van ilyen buta gumis, vagy csak én fogtam ki?
Az ABS nem mér semmit, csak a blokkoló kerék érdekli, semmi más dolga. Ti meg itt fordulatszám különbségről meg kormányszög jeladóról dumáltok, ami már rég nem ABS, hanem a menetstabilitásért felelős rendszer részei, amik az ABS-t is vezérlik.
ESP vezérel fordulatszám különbség alapján, A kormányszögjeladóval ÉS A giroszenzorral együtt, ha van.
Csak már ott bukik az egész, hogy ekkora különbséget nem is tud mérni és nincs is ekkorára kalibrálva, mert minden göröngyön rögtön korrigálni akarna.
Jó 20-30 centikről van szó az amibe már bele is szól, ti meg itt az 1,2 cm-es keréken vergődtök.
De nem ő, hanem a gumis mondta, hogy az ABS-t zavarja.
Egyébként meg jogszabály sincs rá, csak a radiál meg diagonál guminak kell egyezniük minden keréken, meg van egy az útviszonyoknak megfelelő dumájú gumiszabály, ebbe se esik bele egy 1 centis eltérés, mert a télinyári meg terepgumira van. Úgyhogy a gumis is csak feleslegesen vergődött.
Nem véletlenül mondtam, menjen el másik gumishoz és rakassa fel azzal.
A gumis egyszerűen parás, meg ilyen oldalakon mint ez informálódik, azért nem rakta fel a gumit és kész. Ha egy 10 éves feslett szar lenne megértem, hogy elküld vele a francba, de ez vicc. Ennyi erővel más mintájút se rakjon fel előre mint hátra, mert más lesz a tapadása, pedig jogszabály azt is engedi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!