BMW E90 320D nyikorgás a motortérből. De honnan? Mi a baja?
Hello. Van egy BMW E90 320D autóm. Olyan problémám van vele, hogy nyikorgás hallatszik a motortérből. Már elindítás után alapgázon hallani a nyikorgást, s ahogy az ember gázt ad neki jobban és jobban nyikorog.
Az összes görgő, feszítő ékszíj ki lett rajta cserélve (a főtengely ékszíj tárcsa is a nyáron lett cserélve). Akkumulátort ma cseréltettem ki.
Úgy kezdődött az egész, hogy alapjáraton hallottam ezt a nyikorgást illetve 40-60 kmóráig (bár akkor csak néha, inkább hideg motornál). Miután mentem vele x kmtert illetve gyorsabb sebességgel egy elhallgatott a zaj.. majd alacsonyabb sebességnél illetve ismételt elindulásnál megint hallható volt. Az autó szerelő átnézett mindent (nyár óta sorban cserélte ki a dolgokat benne), ő azt mondta az akkumulátor a végét járja és a generátor úgy észleli, hogy többet kell töltenie ezért jobban és állandóan megfeszíti az ékszíjat ezért kezd el sípolni. Ok mondom cseréljük ki az aksit. Most kicseréltem, minden ugyanúgy van mint eddig (tehát hidegen, kevés km után sípol, bemelegedett motor és több km után nem sípol majd ismét elkezdni mikor úgy van kedve), csak az egész procedúra jóval hangosabb, mint akkumulátor csere előtt.
Már az ideg szétvág, hogy adtam a dolognak egy pofont.
Mitől van ez? Kismillió Ft ráköltöttem már az autóra utóbbi időben, nincs kedvem csak úgy totózni, hogy "hát akkor cseréljük ki ezt, meg azt, mert biztos az lesz a baj"... Közben meg röpködnek a 10,20, 100 ezresek. Esetleg valakinek volt vagy van hasonló problémája (esetleg ezzel a típusú autóval), megoszthatná velem, hogy mi volt a baj illetve,hogy orvosolták azt?
Hülye megjegyzéseket kérlek tartsátok meg magatoknak, csak normális hozzászólásokat várok. Köszi
Segíteni akartam, mert azt írtad, hogy " az ideg szétvág" továbbá "kismillió Ft ráköltöttem már az autóra".
Röstellem magam azért az őrült gondolatért, hogy egy BMW tulajdonos csavarhúzót fog a kezébe és a motortérben hallgatózik.
Én kérek elnézést! :(
Te olyan ember lehetsz, hogy mindig tiéd az utolsó szó igaz? :) Cinikus megjegyzések és hasonlók. Kösz, de nem megyek bele ebbe az adok-kapok eszmecserébe.
Igen sok pénzem ráment már a kocsira.. Mert sokat használom kopnak a gyári alkatrészek és már nem fiatal a gép. De mindig ügyelek rá, hogy karba tartsam mert szükségem van az autóra. Azért írtam ide a fórumba, mert eddig még egyik szerelő se tudta megmondani mi a baja a gépnek, csak találgatnak szerintem.. nem tudom. Én nem értek hozzá, s amihez nem értek nem okoskodom, hogy de igen, illetve nem nyúlok olyanhoz amihez nem értek.
Gondoltam talán itt többen olvassák a problémámat, s talán lesz valaki aki magára ismer, mivel hasonló cipőben járt, mint én. Tudom interneten ilyen dolgot nehéz s talán nem is lehet kideríteni, orvosolni. Ezt látni, hallani kell.
Én vagyok a hülye, hogy itt próbálkoztam. Elnézést kérek!
Youtubon találtam egy videót. A srác ugyanaz a gondja, mint nekem (S szintén BMW csak régebbi). Alapjáraton hallani neki azt a furcsa hangot itt ott.. Nekem kicsit jobban (hidegen) majd, ha gázt adok ez felerősödik. Majd bemelegszik és részben megszűnik (90%ban).
Vagy hozzá ér valami, vagy pedig valami elkopott.
Fémes hangja van.
Ez nem sípolás ez kerregés. Kettő között nagy különbség van.
Én ezzel a szerelőhöz mennék csak.
Passatomon volt nagyon hasonló,ott a gumibeágyazású ékszíjtárcsa kezdett elköszönni
Csak 50 ezer volt az új XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!