Mitől nyikorog az autóm eleje bukkanókon és fekvőrendőrökön?
Idősebb Opeloknál jellemzően a stabpálca kikopása okozza a nyekergést berugózásnál. Ha kiszakadt a gumi a gömbfejen, bele megy a szmötyi és nyekereg. A toronycsapágy nem produkál ilyet..
Egy Opelos szerelő
Helló, az első vagyok. Örülök, hogy megoldódott a probléma, abban igazad van, hogy normál esetben egyik lengőkarszilent sem nyikoroghat, max a stabilizátorrúd gumiágyazása, de az sem gyakori. Amellett nem tudok elmenni, hogy az autó szervizben volt és nekiálltak toronycsapágyat cserélni anélkül, hogy rendesen átnézték volna az összes futóműalkatrészt, én biztos nem vinném oda többet az autómat.. A stabpálca filléres dolog és ha az ügyfél koppanásra panaszkodik útegyenetlenségen áthajtáskor, ez kellene legyen az első, amit alaposan megnéznek... (alaposan megnéznek = meghúzzák egyszer lefelé meg egyszer felfelé és ha lötyög, akkor csere)
Én is olvastam talán a vezess.hu Astrás cikkében, hogy az autó hajlamos kanyarban billenni és hajókázni, de azt tudni kell, hogy a stabilizátor rudak hosszanti terhelést kapnak, azaz a két vége húzva-tolva van, így a (különben erős műanyagból készült) gyári alkatrészek sem tudnak.. nem tom.. megnyúlni vagy ilyesmi, amikor az autó dől, szóval csak kimondottan a fém stabik miatt nem lesz stabilabb az autó. Ha a kikopott húszéves alkatrészt újakra cseréled, na attól lesz stabil az autó. Még sok gondmentes kilométert kívánok az Astráddal, nekem is volt, most is az van csak ez H Astra, és nagyon jó, szerethető autók.
Látom már kicsit régebbi az írás, de csatlakoznék én is..
Hasonló jelenség, fekvőrendőrre felpattanok és alulról egy recsegő, nyikorgó hangot hallok viszont érdekes módon akkor produkálja leginkább a hangot ha közben a féken rajta van a lábam..
Csinálja olyankor is amikor pl lassítok, fékezek parkolásnál és kanyarodok be a parkolósávba de CSAK egyenetlen útviszonyon. Ha leveszem a lábam a fékpedálról akkor nem jellemző.
Hátsó fékrendszer-csere volt most februárban (új tárcsa, betétek, munkahengerek átnézése..), elsőre azt mondták hogy még nem csereérett.
Két szerelő nézte, egyik nem tudott rájönni, a másik kicserélte a stabrúd szilentet, de az sem oldotta meg.
Holnap viszem a Toyota szalonba, hátha ott sikerrel járok..
Bármi véleményt, tapasztalatot megköszönök!! :)
Kocsi: 2009, Toyota Corolla E15
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!