Suzuki Swift vagy Fiat Punto?
500 ezer forint körül szeretnék autót venni.
Szerintetek Suzuki swift vagy fiat Punto? melyik jobb?
Punto: undorító olasz vacak több ismerősömnek is volt minden elromlik benne motor csere is volt már kényelmetlen megbízhatatlan döcögő vacak
Buzuki:a motoron kívül minden elromlik benne eszméletlen kényelmetlen nagyon rossz autó de jó az ár érték aránya
ennyi pénzért az Astrak is sokkal jobb választások vagy régebbi Golf Seat mindenképp németet 1.6 benzint ajánlom! :)
Van egy-két értelmes hozzászólás, de többnyire csak üresfejű vákuumdobozok csattogtatják a klaviatúrát, és próbálják osztani itt az észt, csak ugye azt nehéz úgy, ha nincs.
Mind a kettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Saját tapasztalatokat írom le, mert mindkettővel volt dolgom:
- egy suzuki motor 3-4 kasznit túlél (magyarul előbb rohad el alólad a kaszni, mint lesz valami baja a motornak).
- a suzukihoz "olcsó" az alkatrész, de legalább nem kell. (Idézőjel indok: Vezérléscsere pont 2x annyira jött ki az otthoni suzukin - 1.3 8v swift GL - mint az én 2-es puntómon - 1.2 16v HLX - csak alkatrészárban, ugyanott vásárolva.)
- a suzukit ismerőssel megnézettem szalonban, hogy minden rendben van-e a gyújtással, bemérték, minden gyári érték és pöpec állapotban, mégis télen el sem hagyva a városhatárt megevett 12 litert 100-on. Ezzel szemben a Punto-t nyáron KLÍMÁVAL, sportos stílusban sem bírtam 8-nál fentebb vinni! A 8-hoz is küzdeni kellett, és pörgetni orrba-szájba, de hát már a kíváncsiság hajtott, mert nem akartam elhinni, hogy 7,5-ből elvan városban klímával.
- a suzukinak rá se kell lépni a gázra, és elindul 1-esben, 2-esben meg simán repeszt alapjáraton 30-al. A Puntot ezzel szemben meg kell kicsit pörgetni, de hát ugye az egyik 8v a másik 16 v, ráadásul míg a szuzi 1000/perces alapjárattal van, a Punto-n csak 700/perc. Mégis mikor ki akarok előzni egy 70
* folytatás (véletlenül lenyomtam a küldést):
...70-es tempónál, akkor a suzuki lomhán indul meg, meg kell kínálni a 4.-el, míg a Puntó vígan húz 5-ösből. Ez ugye a jobb áttételezés.
Aki meg azzal jön, hogy autópályán összehajtogatták ezt-meg azt, az még nem látott karambolt. 130-nál és a fölött édes mindegy, hogy miben ülsz, megdöglesz egy karambolban.
Kérdező: Én bátran ajánlom mindkettőt, a swift egy igazi japán gép, nem lesz baja, a Punto viszont kényelmesebb hosszú úton és jobban felszerelt biztonsági szempontból.
Aki meg látatlanba szidja itt egyiket-másikat, arra meg ne hallgass, tudatlanul arcoskodnak jobbra-balra, és at hiszik menők ettől.
Saját vélemény: az ilyenek nem is nullák, hanem mínuszok, ha pénzt adnának nekik, akkor lennének egy senkik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!