Opel Astra H vagy Golf V?
Én a Golfot választottam, nem bántam meg. Az Astra belseje nem tetszik, a Golfnak meg nagyon modern kinézete van, aki nem ismeri annyira az autókat, simán 3-4 évesnek nézi(már megtörtént velem).
Az Opel benzinmotorjai eszik az olajat, persze van kivétel, de az átlag elég sok olajat betermel.
Én 1.6-os motorral vettem, dízelt nem is nagyon akartam, nem megyek olyan sokat, meg azokat jobban kell kímélni, nem köszönik meg, ha pörgeted őket. 6,2 liter az áltagfogyasztásom.
Az egyetlen ellenérvem az, hogy többet kell költened, ha normális állapotú Golfot akarsz. Astrából olcsóbban is vannak jók.
Én az Astra H-t választottam bő 4 éve. Ugyan ez a kettő volt nekem is a palettán. Illetve még a Focus jött szóba.
Nem bántam meg az Astrát. Ennek a beltere sokkal jobban tetszett. A Golfé olyan komor, semmitmondó volt nekem. Később ha kell, mutatok az Astráról képeket.
A döntéshez az is hozzátartozott, hogy az Astrából sikerült olyan felszereltségűt, makulátlan állapotban jó áron magánszemélytől, első tulajtól kifogni, ami magasan verte az összes szóba jövő Golfot. Szóval nem volt kérdés.
Mint ahogy az sem volt kérdés, hogy dízel motoros autót keresek a bő 200km-es autópályás ingásásokhoz.
Szerintem nagyon kényelmes, paraktikus, jó autó a H Astra. Nem véletlenül volt és van belőle még mindig annyi céges autó!
Még egy dolog eszembe jutott:
A VW-konszernes autók beltere, a műanyagok, a gombokon a felirat mind amit eddig láttam 200.000km környékén eléggé kopott volt.
Ezzel szemben ha megnézel egy valós 200.000-et futott H Astrát annak a belterének még teljesen újszerűenk kell kinéznie. Tartósabbak sokkal műanyagok, kárpitok.
Az enyémben most 265.000km van és nagyítóval kell keresni benne a használati nyomokat. Ezért is örülök, hogy ez lett végül.
Én Golf4-ről váltottam Golf5-re. A g4 után eléggé műanyag lett a belseje az autónak viszont a helykínálat sokkal jobb és bőven elfér benne 4 felnőtt cuccokkal.
Motorikusan a jól bevált 1.9pd-t válaszottam (1.9pd után) 4,5-5l ből el lehet vele autókázni.
#3 nem a műanyag kopik le hanem a gumiborítása a műanyagoknak.
Az, hogy mennyire műanyag, felszereltségtől függ. Az enyém például nagyon jó minőségű, és a díszcsík is ezüst, nem szürke, mint az alapmodellekben. És persze nem recseg a műanyag, ha nekitámasztod a lábad a középkonzolnál, mint a négyesekben meg a Borákban. Ugyanez a kesztyűtartónál.
A 4 éves Opelünkben nincsenek ilyen jó műanyagok, mint a Golfban. Corsáról van szó, és nagyon kemény, gagyi hatású műanyagokból van összerakva.
Nekem is az van. :)
Akkor viszont nem tudom mi a baj a műanyagokkal, szerintem bőven jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!