18 évesen korai a jogosítvány, netán késő?
Kinek mi. Én 21 évesen sem érzem szükségesnek, mert tudom, hogy egy ideig nem leszek olyan helyzetben, hogy sajátom legyen. A szüleimnek van egy autója, de az munkaeszköz is, annak a használatára sem nagyon lenne lehetőségem.
Sok ismerősömnek van jogsija az első pillanattól kezdve, a javának semmi rutinja mivel csak akkor tud volán elé kerülni, ha a szülők esetleg odaadják. Persze van olyan is aki azóta saját kocsit vett, vagy éppen a szülőknek van több és akkor viszi el amikor kedve szottyan.
Nincs olyan, hogy késő, de olyan se hogy korai.
Minél korábban érdemes megcsinálni, mivel évről-évre egyre drágább lesz, de bármikor megcsinálhatod, ha úgy van.
Ugyanakkor, ha Pesten laksz (vagy ahol jó a tömegközlekedés) és nem kell a munkádhoz autó, akkor nem fogod egyhamar hasznát venni.
ui.: Én 20 évesen csináltam meg, mert addigra lett annyi pénzem, hogy bele merjek vágni.
Nem kor,hanem érettség kérdése.
Ismerek olyat 17 évesen letette,és tudatosabban,okosabban,biztonságosabban vezetett mint ismerősöm aki 24 évesen.
Persze a 17 éves ismerősöm is szerette néha megnyomni,de nem egy iskola előtt,zebránál előzni 140-nel,hanem 1-ben indulva 90 limitnél 140-ig padlóval lakotton kívül egyenesben,kis adrenalin ,de ennyi.
Míg 24 éves ismerősöm,kapásból : 2 literes RS clio,190-nel,nem csak megy,verseny.
Kanyarban előz,majd megijed,az útszélén lévő elakadásjelzőző autótól is besatuzotott,majd lerepült ,a kukoricásba ,szerencséje,hogy nem volt árok.
Meg előtte ,130-140 városon belül,eszetlenül mindenhol verseny,mert " a srác túráztatta,nem hagyom",tehát gyerek volt még.
Ha úgy érzed,hogy te nem a boyracer szintjén vagy,hanem közlekedni képzeled a jogosítvány+autó létét akkor csináld.
Van aki 40 évesen kezd neki.
Miért lenne bármi is bármikor késő?
Ha most akarnál beiratkozni a bölcsibe, akkor arra mondhatnád, hogy késő.
Az a baj, hogy nagyon sok hozzád hasonló gondolkodású ember van, aki valami minta és presztízs világban él, és erőltetetten, a társadalmi elvárásoknak akarnak megfelelni.
17 évesen jogsi.
21-23 évesen diploma.
Ezzel párhuzamosan gyerek/gyerekek.
Stb, stb, stb.
Ne sablonosan élj, hanem magadnak!
Most ha valamiért 50 évesen kell mondjuk egy C kategóriát csinálnod, akkor jajveszékelni fogsz, hogy már késő?
Mennyivel jobb ha 20 évesen házasodsz és 25 évesen már válsz is 3 gyerekkel megfűszerezve?
Mennyivel jobb ha 17 évesen jogsid van és éveken át csak a fiókban porosodik?
Amikor valamire szükséged van, a lehetőségek adottak, és ugye az anyagiak is, akkor nekifogsz, és nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!