Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Régi autó nem rossz autó?...

Régi autó nem rossz autó? Lecserélnétek?

Figyelt kérdés

Van egy 1990-es évjáratú pici Marutim.

A kocsi nem egy divatos darab, de ez egyáltalán nem érdekel.

Viszont szinte nincs olyan hét, hogy ne romolna el benne valami. Múltkor a bal hátsó kereke durrant el, pár hete új akksit kellett bele venni, múlt héten a lámpatestet kellett cserélni, mert beázott... most a fagyállótartály szivárog....

Anyagilag nem jelentene problémát egy újabb autó vásárlása, de fölöslegesen nem szeretném.

Mit gondoltok? Cseréljem le? Jobban járok?

Csak Budapesten belül közlekedek vele, napi szinten 20km-t maximum - Tescoba, plázába, moziba...

2016. dec. 12. 15:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Defekt,akksicsere nem egy nagy dolog,ez egy 1 éves kocsinál is fennálhat.Ha sokst kell rá költeni és nem érné meg,akkor lecserélném fiatalabba,de csak néhány tízezres hiba miatt nem érdemes mert annyit a tízévvel fiatalabb autóra is költeni kell,ha nem többet.
2016. dec. 12. 15:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Lecserélném egy pici, újabb autóra. Azért mert újabb még nem muszáj valami luxus csodának lennie.
2016. dec. 12. 16:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezek nokedlik.Csak ezért nem cserélném le.Ha veszel 10 éveset,ott már kezdésnek a többszörösét költöd mint most erre.,és utána még a rejtett hibák jöhetnek,ami megint anyagilag erős lehet.Ha viszont már szeretnél váltani, akkor más a helyzet.
2016. dec. 12. 16:12
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

A konform érzet és a biztonság miatt cserélném.

És még nem rozsdásodik ezek ilyen idős korukra már életveszélyesek a rozsda miatt. Ha csak valaki nem költ rá 300.000ft laktolásra festésre üregvédelemre egy 100.000ft-os autóra.

2016. dec. 12. 17:00
 5/9 anonim ***** válasza:
57%
Ez egy nagyon öreg autó. Ezek a kiadások csak sűrűbbek lesznek, készülj fel. Szerintem addig vegyél egyes szviftet, amig találsz épkézlábat. Azzal biztos el lennél még tiz évig, és jobb autó, mit a Maruti.
2016. dec. 12. 17:23
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

igen, előző, vegyen egy egyes szviftet, én majd az essen szét alatta, jó tipp...

10 év múlva abból már söröskupak lesz, valószínű.

Kérdező, ha már ennyit költöttél rá, szerintem tartsd meg még egy darabig, ezek nem nagy hibák, amit fogsz venni használtan, azt se véletlenül adják el...:(

2016. dec. 12. 17:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Lehet hogy jobban jársz ha veszel egy új kocsit,lehet hogy nem.Ez sajnos zsákbamacska.Vehetsz új kocsit is de ki tudja lehet rosszabbul járnál vele mint a mostanival anyagilag a szervízelések miatt.Ha átmegy a műszakin akkor csaknem lehet olyan katasztrofális állapotban a kocsid (Feltételezve azt hogy nem feketén megy át a műszakin)
2016. dec. 12. 19:24
 8/9 anonim ***** válasza:
51%
#6 Látszik h nem volt suzukid a büdös életbe ,csak a fotelből jó tolni a marhaságot. Megnézem én h a swift szétesik alatta,maruti előbb fog ha már ide került a téma. Egy jól karbantartott swift,ami nem hülyegyerekautó volt ,25 éves átlagéletkort is megél. De teljesen lényegtelen ,a 8 éves autón is kijön hiba meg a 18 évesen is,filléres dolgokat érdemes megcsinálni rögtön és akkor van egy jó állapotú autód . Persze 100 ezreket nem szabad költeni rá,de most egy akksi 12 ezertől van,új gumi rá 8-10 ezertől használtan is ,egy lámpa is gondolom fillérek erre legyen az is 10 ,fagyállótartály is bontva 5-10 között. Drasztikusan számolva is eddig max 40 környékén jár a hibalista. Én amit vettem 400 ért "új" autót a régi helyett,arra még majdnem ráment az átíráson kívül 70-80 ezer ft .
2016. dec. 12. 20:02
 9/9 anonim ***** válasza:

NEM cserélném le!

Először is nekem is egy régi (1991-es) amcsi kocsim van.

És ahogy írtad, simán vehetnék sokkal újabban és "jobbat" bármikor.

De ez nekem egy különlegesség, és annyit költöttem már rá, hogy azt nem érdemes hagyni kárba veszni, meg hasonlók.

2016. dec. 12. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!