Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autókereskedőkről mért...

Az autókereskedőkről mért alakult ki ez a rossz vélemény mindenkinek?

Figyelt kérdés
Én speciel nem tapasztaltam ezt. Kértem árajnáltatot uj kocsira elkuldtek, még azt is írták hogy adjam meg a számom és felhívnak, mikor nem válaszoltam egy napig semmit vissza írtak hogy uram meg kata az ajánlatunkat?! El magyarázná valaki miért alakult ki sok emberbe ez a oké veszek kocsit de kereskedő ne legyen dolog? Stb stb :)

2016. nov. 17. 00:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%

Mert a kereskedő megveszi magánszemélytől, és ha azt tovább akarja adni értelemszerűen magasabb áron fogja tenni. Tehát lényegében ugyanazt a kocsit veszed meg, csak drágábban és a "semmiért" nem szívesen fizetnek az emberek.

Emellett további hátrány, hogy a kilométer-órát összevissza tekergetik és semmit nem tudnak az autó előéletéről.

2016. nov. 17. 00:19
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
Te most új kocsiról beszélsz? Rettenetes a helyesírásod.
2016. nov. 17. 00:39
 3/14 Koplárovics Béci ***** válasza:

Új autót elég nehéz lenne amúgy nem autókereskedésből venni...

Használt autó esetében is, ha írsz vagy hívod, akkor utána elég hamar fognak hívogatni, hogy na, akkor jó lesz az autó, megnézi, tudunk még segíteni, más nem érdekli... De a használtautó-kereskedésekkel sem az a gond, hogy nem járnak a vevő után, ha az érdeklődik, hanem az, hogy sokszor az autóik minősége gyatra, amit persze "elfelejtenek" megadni vagy erősen fals adatokat biztosítanak. Nem mondhatom, hogy minden kereskedés ilyen lenne, de sajnos sokan vannak, akik kétes hátterű autókat zinte makulátlannak adnak el, erősen túlárazva, gyanútlan, kevésbé hozzáértő vevőket súlyos százezrekkel átverve.

2016. nov. 17. 06:33
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem sok autót vettél még. Én öt új autót vettem eddig, hát nem olyan kedvező a véleményem róluk(amúgy az ötből három bezárt)

a használtautó kereskedőknek más a hozzáállásuk...ezt itt nem részletezném..

2016. nov. 17. 07:18
 5/14 anonim ***** válasza:

Új autót értékesítő kereskedőket ne vedd egy kalap alá a nepperekkel. Egy szalonban szinte biztos, hogy nem a tulajdonossal fogsz beszélni. Egy komoly kereskedés az egy nagy üzleti vállalkozás, ahol igyekszenek odafigyelni, kiket alkalmaznak. Általában udvaria, kultúrált emberek vannak, akik nem akarják a vevőt átverni, hiszen nincs is nagyon mivel. (km tekergetés, törött autó, stb.)

Amiről te kérdezel, azok a használautó kereskedők. Ha ez a kérdésed, akkor tedd így fel, mert arról lehetne írni.

2016. nov. 17. 08:55
 6/14 anonim ***** válasza:
Egyes vagyok, a válaszom természetesen használtautó kereskedőkre vonatkozott.
2016. nov. 17. 09:44
 7/14 anonim ***** válasza:
Mindenki ezt olvassa a neten, és megszokásból szidják őket olyanok, akik soha nem is voltak talán kereskedőnél. Pedig nagyon jó autókat szoktak árulni ők is, az meg hogy egy kicsit kikozmetikázzák az autókat, az számomra előny.
2016. nov. 17. 09:47
 8/14 anonim ***** válasza:

Na de az olcsóbban veszi meg, drágábban adja el elv mindenre érvényes, nem csak autóra. Anno kérdeztem egy laptop üzletben, ahol vettem a gépet, hogy mennyiért számítanák be a 9 hónapja vásárolt gépet. Azt mondta az eladó nem tudja, de kb 80-90 ezer Ft, a gép pedig 200.000-be került 1 éve...

Amúgy a magányszemély sem sokkal jobb, mint a kereskedő, ott is azt mond és ír mindenki, amit akar. Anno nézegettem régi BMW-ket, szép E28-as volt a hirdetésen, elmentem, megnéztem, és apró foltokban rozsdás volt a kasztni. Ez nem volt leírva a hirdetésben, az eladó meg semmilyen alkuba nem ment bele. Mondom jó, akkor viszontlátásra.

2016. nov. 17. 12:01
 9/14 joco5582 ***** válasza:

Magánhirdető is szépít meg a nepper is. De a nepper mindent kidumál. Ha rossz,rozsdás, akkor azt mondja mind ilyen. Ha rosszul hirdette meg a felszereltséget, évjáratot, arra is lesz szövege. Ha törött volt arra is, stb. És ez egy idő után borzasztó idegesítő.

Magam részéről autóvásárláskor minden alkalommal megfogadtam, hogy nepperhez soha többé nem megyek ki. Minden alkalom lyukra futás volt. És minden alkalommal a hirdetés köszönőviszonyba se volt a hirdetéssel.

Csak néhány példa:

Kitűnő állapot - Önerőből jár, látható hiba nincs. Én ezt hívnám normál állapotnak, hiszen az alap, hogy a fék fog, lengéscsillapító jó, és van rajta gumi.

Rozsdamentes - Javított rajta rozsdát, ami látszik. Az mindegy, hogy az alján és a sárvédő íven mi van. Azt úgyse nézik.

Kitűnő2 - De nem indítható, mert most lemerült az akksi. No komment

Kitűnő3 - És a kalaptartó? Meg a műanyag elemek? Hát azokat elhagyták. No kemment

Kitűnő4 - Ki lehetne állni vele, hogy körbenézzem. Ki lehet probálni? Persze ha megegyeztünk az árban, addig nézegessem messziről meg a netről.

Kitűnő5 - Miért van a német papírokon más évjárat mint ami a hirdetésben? Mert akkor nem jönnek a vevők - No komment.

Kitűnő6 - Nem dohányzó. De kutyás és írtó büdös. Minden csetreszen egy légfrissítő lóg.

Kitűnő7 - Szervízkönyves, első tulaj. Szervízkönyv a tulajnál maradt, de egyébként is a leendő tulaj lesz az első magyarországon.

Ennek vannak változatai, szervízkönyves és megvan, de csak az első 30000km követhető, ami azóta eltelt arról senki nem tud - de szervízkönyves.

Az a baj, hogy a nepper nem hozza be csak az átlag alatti kocsikat, mert haszonnal az adható el. A magyar embernek olcsó kocsi kell nem jó. Például hiába akartam tizenéves kitűnő, kevéskilóméteres autót, mert nem hoznak be ilyet. Pedig nem olcsón akartam venni, csak jót a kínálat tetejéről

2016. nov. 17. 12:40
 10/14 anonim ***** válasza:

Amikor autót vettem én is körbejártam néhány használtautó-kereskedést.

Én sem értem, miért szidják őket. Olyanok, mint minden más boltos: van köztük udvarias, készséges, az áruhoz (=autóhoz) értő, és van aki nem ilyen.

Egy autókereskedésnél az lehet előny, hogy találsz mondjuk 5 olyan autót, ami számodra szóba jöhet, akkor egy-másfél óra alatt mindegyiket végignézheted, kipróbálhatod. Ha magánszemélyeket hívogatsz, akkor ez 5 délután, és mire végignézed és kiderül, hogy a második volt a legjobb, addigra azt el is adták.

De nekem pont a magánhirdetőkkel volt nagyon rossz tapasztalatom: jelentős részük homályosan beszélt az autó előéletéről, kiderült, hogy nem régóta a tulajdonosa az autónak, majd egyiknél a szerelő derítette ki, hogy az autó csúnya karambolt szenvedhetett és a futómű is ferde, a másiknál meg mikor mondtam, hogy tetszik az autó és szerelővel megnézetném, este visszahívott, hogy mégsem eladó a kocsi. Na, vajon miért?

Elég egyértelmű, hogy mindegyik nepper volt, csak nem hivatalos, hanem "mezítlábas". Mindegyik autó a rosseb tudja honnan behozott ócskavas lehetett, amit megpróbáltak balekoknak elsózni.

Csupán azért nem kereskedőtől vettem, mert teljesen véletlenül a szerelő ajánlott egy autót, amit már 10 éve ő javított, és a tulajdonosa el akarta adni. Ez visszautasíthatatlan ajánlat volt, hisz a szerelő garanciát vállalt az autó állapotára.

2016. nov. 17. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!