Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Reggelente hideginditasnal be...

Reggelente hideginditasnal be kell melegiteni a motrot vagy nem kell? nagyn megoszlo valaszokat kaptam ismeroskorben. Egyebkent egy 2005 yarisom van 1.3 benzin

Figyelt kérdés
2016. dec. 9. 11:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Baromi erdekes, amit irtok, de en amint reggelente latok: -6 fok es mindenki legalabb 5-8 percig jaratja az autot.... mindenki. Senkit nem latok, aki egy fagyott autoval elindulna 2 perc utan...Az esetek 95%-ban kinyitod az ajtot, beulsz, elinditod, aztan mesz kapargatni, vagy lefujod spray-vel az ablakokat, aztan varsz, hogy melegedjen.
2016. dec. 9. 15:42
 12/22 Tomcatters ***** válasza:
Hat eleg baj az , hogy hidegen jaratjak alapjaraton annyit :D Lelehet azt vakarni allomotorral is ,csak ugy nehezebb mivel nincs ami fujja a meleget az ablakokra, nekem van jegoldom .illetve kis forrovizbemartott jegkaparo :D
2016. dec. 9. 15:49
 13/22 anonim ***** válasza:
Hat akkor en biztos rossz helyen elek, de az osszes kollegam munkabol, a lakoszomszedok, a fel varos igy indul reggel. Amugy meleget nem is fog fujni 2 perc jaratas utan. Nekem is kb 5-8 perc kell ahhoz.
2016. dec. 9. 15:53
 14/22 anonim ***** válasza:

#10 igen, kicsit elhamarkodtam. azt akartam írni hogy a benzines már az utca végén meleget fúj, míg a dízel még 5km után is max langyosat.

#12 szerintem reggel arra várhatsz mire meleg levegőt fúj az ablakra az autó (ha nincs állófűtésed)

Nálam a járatás annyiból áll hogy beindítom megvárom míg elhalkul a motor (3-4mp) és kiállok az udvarból majd ott ketyeg egy kicsit míg bezárom a kaput meg elengedem a kutyust és utána uccu neki 1800-2000-es fordulaton tartva a dízelt.

2016. dec. 9. 15:54
 15/22 Tomcatters ***** válasza:
Nemszoktam varni,hogy melegetfujjon,mivel be se inditom,csak indulas elott :D egyebkent enyem is indulas utan 1 percel mar meleget fuj :D
2016. dec. 9. 16:02
 16/22 Tomcatters ***** válasza:
Nem elsz rosszhelyen,mert sajnos sokan igy csinaljak :D pedig igy nyirjak a motrot es nem is tudjak
2016. dec. 9. 16:02
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem egy 1.6 dizeles (TDCi) focusom van es 5 km utan mar rendesen meleget fuj. De ha nem csak 2 percig jaratom, hanem tovabb mar langyosat. Lassan 160ezer km van benne, 5 eves, most volt muszakin, semmi baja...szerintem az eg vilagon semmi baja nincs tole.
2016. dec. 9. 16:09
 18/22 Tomcatters ***** válasza:
hidegen jaratas az annyit tesz , hogy pl 500-600 ezer helyett pl 300-400 fog elmenni a blokk:D 160 meg semmi ha mindenki betartana ,hosszabb eletu lenne a motor :D
2016. dec. 9. 16:13
 19/22 anonim ***** válasza:
lehet, de Magyarorszagon hany auto eli meg az 5-6ezres km-t fuggetlenul attol, hogy benzines, vagy dizeles... Ha evi 20ezer km-rel szamolok, az akkor is 30 ev... Mintha most egy 120-as skodaval kene jarnom a 80-as evekbol...
2016. dec. 9. 16:16
 20/22 anonim ***** válasza:
**5-600ezres
2016. dec. 9. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!